Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας: «Αφανείς Ηρωίδες», την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, εν όψει της Διεθνής Ημέρας Ισότητας των Αμοιβών. Την προβολή συνδιοργάνωσαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Ρόδου με τον κ. Καρίκη Στράτο, Αντιδήμαρχο Προσχολικής Αγωγής, Οικολογίας, Ισότητας & Μετανάστευσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου της ΑΝΔΩ Α.Ε.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιδήμαρχος κ. Καρίκης, απευθύνοντας χαιρετισμό και υπογραμμίζοντας την ανισότητα των δύο φύλων σε όλους τους τομείς της ζωής τους, συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δυστυχώς έχουμε ακόμη να διανύσουμε πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουμε στην πραγματική ισότητα ανδρών και γυναικών». Εστίασε στις ανισότητες που επικρατούν στον εργασιακό χώρο εις βάρος της γυναίκας, αναφέροντας ότι «παρότι τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός των γυναικών στην μεσαία και ανώτερη διοίκηση αυξήθηκε, εντούτοις συνεχίζεται η υπο-εκπροσώπησή τους σε όλα τα επίπεδα». Τέλος, τόνισε ότι ο Δήμος Ρόδου βρίσκεται κοντά στις γυναίκες ενισχύοντας συνεχώς ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών για την υποστήριξη τους στην καθημερινότητα τους και την πρόσβαση τους στον εργασιακό στίβο.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Βυρίνης, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, καθώς και ο κ.Γλεντής-Μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου.
Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, κα. Μηνατσή Εύη-κοινωνιολόγος, η κα. Φακιδαράκη-ψυχολόγος και η κα. Χρυσού-κοινωνική λειτουργός, αναφέρθηκαν στις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις ομάδες στόχου του κέντρου. Ακολούθως η κα. Παπασάββα Φιλία-οικονομολόγος παρουσίασε το αντικείμενο και τις δράσεις του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου της ΑΝΔΩ Α.Ε, ως υπεύθυνη αυτού.


Στόχος της δράσης ευαισθητοποίησης ήταν να αποτυπωθεί ο βαθμός δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην επαγγελματική ζωή τους, όσον αφορά την ανέλιξη στην ιεραρχική κλίμακα, την ανισότητα των αμοιβών, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη μη ισότιμη μεταχείριση κατά τη διάρκεια της εργασιακής τους πορείας. Μέσω της προβολής της ταινίας το κοινό ευαισθητοποιήθηκε για την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων στον εργασιακό χώρο και την εδραίωση της ισότητας των δύο φύλων σε όλους τους τομείς.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του κοινού από τη νόσο COVID-19.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζει ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης στην Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την άριστη συνεργασία και την φιλοξενία στο χώρο του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, καθώς και στο ραδιόφωνο Λυχνάρι για την δημοσιοποίηση της εκδήλωσης ως χορηγός επικοινωνίας.

NO COMMENTS