Ο Δήμος της Ρόδου ανάμεσα στους πρώτους δήμους της χώρας που έχουν εφαρμόσει το πρόγραμμα

Η ιστορία και ο πολιτισμός του νησιού, τα αξιοθέατα της πόλης της Ρόδου, τα Μνημεία, η Μεσαιωνική Πόλη, η ευγένεια των κατοίκων, το καλωσόρισμα και η μοναδική ροδίτικη φιλοξενία, αλλά και οι παραδοσιακές γεύσεις του νησιού, κέρδισαν τις καρδιές Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δωρεάν περιπατητικών περιηγήσεων στην πόλη της Ρόδου, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Ένα δωρεάν πρόγραμμα περιπατητικών περιηγήσεων που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς είχε μεγάλη ζήτηση και πολλούς συμμετέχοντες και το οποίο τοποθετεί τον Δήμο Ρόδου στην κορυφή των δήμων της χώρας που το έχουν εφαρμόσει δωρεάν.

«Στο πλαίσιο μιας πρώτης γνωριμίας με τη Ρόδο, την Ιστορία και τα Μνημεία της, αλλά και την κουλτούρα των κατοίκων της, η Διεύθυνση Τουρισμού σε συνεργασία με το Σωματείο Ξεναγών και με την αρωγή της ΔΕΡΜΑΕ, διοργάνωσε σειρά ξεναγήσεων στην πόλη της Ρόδου με σκοπό οι επισκέπτες μας να πάρουν μία γεύση και μία πρώτη εικόνα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά αξιοθέατα της πόλης» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης, ευχαριστώντας παράλληλα τους ξεναγούς και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου για την εξαιρετική και προσεκτική δουλειά εν μέσω πανδημίας.

Στην μεγάλη συμμετοχή και στην επιτυχία του προγράμματος αναφέρθηκε ο σύμβουλος Πολιτισμού και Τουρισμού Δημάρχου Ρόδου Σάββας Πάττας, τονίζοντας πως «όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ευχαριστημένοι και παρόλο που όλοι σχεδόν οι επισκέπτες, χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες για τις διακοπές τους, η συμμετοχή τους στις περιπατητικές περιηγήσεις ήταν μεγάλη.
Όταν αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε τη συγκεκριμένη δράση, βασιστήκαμε στις εξής κοινές παραδοχές: 1ον Η καλύτερη διαφήμιση είναι αυτή που βασίζεται στη διαφήμιση στόμα με στόμα (Word of Mouth Marketing) και 2ον Ο τουρισμός αποτελεί ουσιαστικά παροχή υπηρεσιών, στην οποία ο ανθρώπινος παράγοντας έχει κυρίαρχο ρόλο. Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ότι η άμεση ανθρώπινη επαφή είναι αναντικατάστατη».

Δεκάδες οι επισκέπτες που συμμετείχαν στις περιηγήσεις, σε οργανωμένες ολιγομελείς ομάδες, λόγω εφαρμογής των αυστηρών πρωτοκόλλων για την τήρηση των μέτρων κατά του covid 19 και οι οποίοι ξεναγήθηκαν σε πολλές γλώσσες από τους ξεναγούς του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα περιελάμβανε:
• Περιπατητική περιήγηση των επισκεπτών του νησιού στην Νέα και Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
• Ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης.
• Πληροφόρηση σχετικά με την ιστορία και τις πολιτιστικές δραστηριότητες που λαμβάνουν μέρος στο νησί.
• Ενημέρωση για τα τοπικά προϊόντα, την γαστρονομία και την καθημερινότητα των ντόπιων κατοίκων.

Οι επισκέπτες έζησαν την μαγεία της Μεσαιωνικής Πόλης, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επισκέφθηκαν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το τζαμί του Σουλεϊμάν, τη Μουσουλμανική Βιβλιοθήκη και την καρδιά της τουριστικής αγοράς της Παλιάς Πόλης, την οδό Σωκράτους και τους γύρω δρόμους. Περιηγήθηκαν για άλλη μία φορά στη νέα πόλη της Ρόδου και στο εμπορικό κέντρο, δοκίμασαν τη γαστρονομία του νησιά σε εκπληκτικά εστιατόρια και γενικότερα έζησαν την μοναδική και γνωστή σε όλους ροδίτικη φιλοξενία.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από τον περίπατο, τις γνώσεις που απεκόμισαν με τη ξενάγηση, αλλά κυρίως από τη φιλοξενία, δήλωσαν όλοι οι συμμετέχοντες στα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού που τους παρείχαν και έντυπο υλικό της Ρόδου.

Οι δωρεάν περιηγήσεις των επισκεπτών, προσφορά του Δήμου Ρόδου που σκοπεύει να συνεχίσει το πρόγραμμα και την επόμενη τουριστική περίοδο, ξεκινώντας νωρίτερα τις περιηγήσεις, καθώς το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν μεγάλο, προσέφεραν στους επισκέπτες του νησιού μια πολύτιμη εμπειρία από το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν της Ρόδου μέχρι τη σύγχρονη καθημερινότητα της και τρόπο ζωής των κατοίκων της, ενώ οι ίδιοι ουσιαστικά θα αποτελέσουν και τους καλύτερους πρεσβευτές του νησιού στις πατρίδες τους.

NO COMMENTS