Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού ο κ. Γιάννης Καμπούρης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ενημερώνει για τη λειτουργία των προνοιακών δομών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας από τη Δευτέρα 9 έως Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά μαζί με το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και από 8:00 έως 15.30 παρέχοντας:
1. Τηλεφωνική Γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής στο 22410-44743, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των ανατροπών και των δυσάρεστων συναισθημάτων που προκύπτουν από την αλλαγή του τρόπου ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, εξαιτίας του κορωνοϊού
2. Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, αφού σταλθούν όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (σαρωμένα και επισύναψη στο email) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά email: kkrhodes@rhodes.gr
3. Τηλεφωνικές γραμμές για την υποστήριξη ηλεκτρονικής υποβολής των επιδομάτων στα 22410-44757, 22410-44755, 2241044749 και 2241044742. Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου https://www.rhodes.gr/menoume-spiti-ypovaloume-ilektronika-tis-etisis-mas/ υπάρχουν αναρτημένα όλα τα δικαιολογητικά για κάθε επίδομα για τη διευκόλυνση του κοινού
Ενημερώνονται οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων ότι θα δοθεί τρίμηνη παράταση στην ισχύ των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης. Όσες αιτήσεις πρέπει να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021 θα υποβληθούν το Φεβρουάριο του 2021. Αναμένεται ενημέρωση από το ΟΠΕΚΑ και για τα υπόλοιπα επιδόματα.
Οι ωφελούμενοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας (Ερυθρού Σταυρού 12α – Παλιό Νοσοκομείο) Σε περίπτωση εξαιρετικής ανάγκης μπορούν να καλούν στο 22410-44751 για προκαθορισμένη συνάντηση, μετά από αξιολόγηση.
Τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους για την εξυπηρέτηση των ατόμων τρίτης ηλικίας, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ΚΗΦΗ Δήμου Ρόδου θα εξυπηρετεί ατομικά των κάθε ωφελούμενο για αγορές και πληρωμές ΔΕΚΟ, ενώ το ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου θα εγκαινιάσει Δημιουργικές Ομάδες μέσω τηλεδιασκέψεων.
Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αρκεί να επιδείξουμε ατομική ευθύνη και πνεύμα συλλογικής συνείδησης. Δημότες και Δήμος, ένας – ένας και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι.

 

NO COMMENTS