Την λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την απαλλαγή τελών καθαριότητας και φωτισμού για επαγγελματίες και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Προσόδων και Ενεργειακών επενδύσεων Τηλέμαχος Ι. Καμπούρης.

Όλες οι επιχειρήσεις  και οι επαγγελματίες που  διέκοψαν ή περιόρισαν  την δραστηριότητα τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν στον Δήμο Ρόδου την απαλλαγή τους από το ενιαίο  ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για όσο  χρονικό διάστημα διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή ή ο περιορισμός  της λειτουργίας τους  λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19 σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 9 της ΠΝΠ (ΦΕΚ68Α’/20-3-2020).

Μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ» www.teledimos.gr  του Δήμου Ρόδου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το αίτημα τους  εύκολα και γρήγορα από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή, αποφεύγοντας την επίσκεψη τους στις υπηρεσίες και μειώνοντας την έκθεση τους στον κίνδυνο του κορωνοϊού.

Η διαδικασία απαιτεί την χρήση των κωδικών taxisnet ή την εγγραφή  στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Με την είσοδο στην ηλεκτρονική υπηρεσία www.teledimos.gr οι δικαιούχοι επιλέγουν  την διαδρομή Ηλεκτρονικές Αιτήσεις – Γενικές Αιτήσεις για οποιοδήποτε θέμα – Είσοδος-Είσοδος με κωδικούς Taxis-Net -Kάντε το Αίτημα σας – Κατηγορία Αιτήματος – Απαλλαγή Τελών Καθαριότητας  και Φωτισμού για Επαγγελματίες. Αφού συμπληρωθούν τα πεδία της αίτησης και γίνει  ο απαραίτητος έλεγχος από την υπηρεσία  ενημερώνεται  στην συνέχεια ο αντίστοιχος  πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας  για  να υπάρξει η   απαλλαγή του τέλους  καθαριότητας και φωτισμού στους επόμενους λογαριασμούς.

Η ηλεκτρονική αίτηση αναπτύχθηκε μετά την αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου που προβλέπει σειρά ευνοϊκών μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ρόδου και έχουν πληγεί   οικονομικά  από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο τόπος και ολόκληρη η χώρα.

 

NO COMMENTS