Σε ένα κλίμα μυσταγωγικό και σε μία ατμόσφαιρα «νοσταλγίας και αναθύμησης» πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στον μαγευτικό χώρο του Παλατιού Του Μεγάλου Μαγίστρου, η προγραμματισμένη από τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και τον Σύλλογο Πελοποννησίων Ρόδου «ο Μωριάς», η Μουσική- Αφηγηματική Εκδήλωση με θέμα : «Ήχοι και Μύθοι των Κάστρων σε Ανατολή και Δύση» .


Την εκδήλωση «άνοιξε» η Προϊσταμένη Πολιτισμού κ. Νάνσυ Τρυποσκούφη, η οποία καλωσόρισε εκ μέρους του Προέδρου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ. Αλέξανδρου Κολιάδη τους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες κ. Βασίλη Τσαμπρόπουλο – διακεκριμένο σολίστα πιάνου- και την κ. Νεκταρία Καραντζή, εξέχουσα ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών, οι οποίοι μας μάγεψαν με το ευρηματικό τους μουσικό ντουέτο και μας ταξίδεψαν στον πυρήνα της αναβίωσης των πιο διάσημων μυθικών και ιστορικών στιγμών των κάστρων και στις πιο καίριες στιγμές της Μακρο-Ιστορίας, όπως π.χ. η Αλωση της Πόλης, Το κούρσος της Ανδριανούπολης , η Πολιορκία της Ρόδου αλλά και της Μικρο- ιστορίας των ερώτων, οι οποίες πολύ «φυσικά» συμβαίνουν και οργανικά ενσωματώνονται, ως προσωπικές ερωτικές ιστορίες, στην ήδη υπάρχουσα γραμμική Ιστορία των αιώνων.

Ως Ιδιαίτερη μνεία αναγνωρίζεται και η «Φωνή των αφηγήσεων» των ερωτικών ιστοριών, η οποία, με φόντο τα κάστρα, τραγουδάει και ψάλλει τον ύμνο του έρωτα για ταπεινούς θνητούς( τραγούδια της παράδοσης) αλλά και για Πρίγκηπες και Δόγηδες.
Με αυτό λοιπόν το γεωγραφικό ιστορικό οδοιπορικό των «χιλιοτραγουδισμένων ερώτων» επέλεξε να ανοίξει την αυλαία του η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιούμενη εδώ στο νησί των Ιπποτών και στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, γεγονός που μας χαροποιεί και μας γοητεύει εκ νέου. Για άλλη μια φορά, κατέστη σαφές ότι ο τόπος μας , το νησί της Ρόδου, Ήταν , Είναι και θα Παραμείνει ένα σταυροδρόμι πολιτισμών ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.
Στο τέλος της Εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Ρόδου «Ο Μωριάς», κ. Μαρία Παπαδοπούλου, ευχαρίστησε προσωπικά τους καλλιτέχνες και προσέφερε, ως αναμνηστικό δώρο εκ μέρους του Συλλόγου, ένα σπάνιο Φωτογραφικό Λεύκωμα της Ρόδου.

Θερμότατες ευχαριστίες στην ΕΦΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ για την πάντα άψογη συνεργασία της και τη στήριξή της.

NO COMMENTS