• Συνεργασία Δήμου Ρόδου με το κίνημα Ελλήνων του εξωτερικού και Φιλελλήνων

Η Ρόδος είναι ο πρώτος νησιωτικός τουριστικός προορισμός της Ελλάδας που συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη του τουρισμού για τους Απόδημους Έλληνες και φυσικά Ροδίων του εξωτερικού, μέσω και του κινήματος Ελλήνων του εξωτερικού και Φιλελλήνων, αρχής γενομένης από την τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει ο επικεφαλής και δημιουργός του κινήματος, Δρ Αναστάσιος Μίχος, στα Ιωάννινα, στις 9 Οκτωβρίου 2021 και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Ήπειρος Παλλάς» και στην οποία θα λάβουν μέρος θεσμικοί παράγοντες και τουριστικοί φορείς από Ήπειρο, Αττική και Ρόδο.

Σκοπός δε της τηλεδιάσκεψης του Οκτωβρίου είναι ουσιαστικά η ανάπτυξη του «τουρισμού εμπειριών» στη χώρα μας, η αναζήτηση βιωματικής εμπειρίας στις διακοπές, να ζήσουν οι επισκέπτες, Απόδημοι Έλληνες, φιλέλληνες και τουρίστες, ως ντόπιοι και ως φίλοι.
Αυτό θα συζητηθεί κατά βάση στην εν λόγω τηλε- συνάντηση ενώ παράλληλα θα κατατεθούν από πλευράς Δήμου Ρόδου συνολικά οι προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού των Αποδήμων Ελλήνων στη Ρόδο και οι ενέργειες στις οποίες είτε έχει ήδη προχωρήσει ο Δήμος του νησιού, είτε σκοπεύει να προχωρήσει, σε συνεργασία με τοπικούς παράγοντες του τουρισμού.

Αρχές Σεπτεμβρίου προηγήθηκε της τηλεδιάσκεψης μία συζήτηση μέσω διαδικτύου, του αντιδημάρχου Τουρισμού Ρόδου Αθανάσιου Βυρίνη και του ειδικού συμβούλου Τουρισμού- Πολιτισμού του δημάρχου Σάββα Πάττα με τον Αναστάσιο Μίχο, όπου αναλύθηκαν διεξοδικά οι στόχοι και οι σκοποί της όλης προσπάθειας και από τις δύο πλευρές όπως π.χ η δημιουργία τουριστικών πακέτων για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Στο ροδίτικο φως, στην ηλιοφάνεια του νησιού σχεδόν όλο τον χρόνο που την κατατάσσει στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως ως προς τις πλέον ηλιόλουστες περιοχές, αναφέρθηκε αρχικά ο κ. Βυρίνης, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την προτίμηση που έχουν διαχρονικά στη Ρόδο οι Σουηδοί και γενικότερα οι Σκανδιναβοί έναντι άλλων προορισμών. Συζήτησε επίσης για τις προσφορές που μπορεί να δοθούν από ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες προς τους Απόδημους Έλληνες, καθώς και για τις εκδηλώσεις που μπορεί να λάβουν χώρα στο νησί καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο κ. Πάττας υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ρόδος ως μοναδικός τουριστικός προορισμός όπως το γεγονός ότι διαθέτει ένα brand name παγκοσμίως γνωστό, έχει διεθνή αερολιμένα και άλλα, ενώ συζητήθηκε επίσης ότι η Ρόδος μπορεί κάλλιστα να γίνει ένας προορισμός και για ψηφιακούς νομάδες (Remote Workers ή Digital Nomads) που είναι η καινούργια παγκόσμια τάση στον τουρισμό, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να την προτιμήσουν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι το κίνημα των Ελλήνων του εξωτερικού και των Φιλελλήνων και ποιος ο δημιουργός του; Πρόκειται για μία έξοχη ιδέα που είχε και επιχειρεί να υλοποιήσει ο Δρ Αναστάσιος Μίχος, Έλληνας από τα Ιωάννινα, που ζει και εργάζεται ως γιατρός στη Σουηδία.
Μία ιδέα η οποία δημιουργήθηκε μετά από μακρόχρονες συζητήσεις και αναζητήσεις του ιδίου με φίλους του στο εξωτερικό μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης για τις ενέργειες εκείνες βάσει των οποίων σε συνεργασία με τουριστικούς παράγοντες κάθε προορισμού της Ελλάδας, θα διευκολυνθούν στην οργάνωση και υλοποίηση με τον καλύτερο τρόπο, των διακοπών τους στη χώρα μας. Μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού λατρεύουν τη χώρα μας θέλουν να βρίσκονται συχνά στην Ελλάδα, ενώ αποτελούν και τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας.

Διαπιστώσαμε δε πως οι προτάσεις του είναι σημαντικές και υλοποιήσιμες με τη σύμπραξη πολλών παραγόντων και πως η επιθυμία και το αίτημα των απανταχού της γης Ελλήνων και ανθρώπων ανά τον κόσμο που αγαπούν την Ελλάδα και φυσικά τη Ρόδο, είναι απόλυτα εναρμονισμένα σε αυτά που πρεσβεύει, σχεδιάζει, προγραμματίζει και υλοποιεί ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

Ο Δήμος Ρόδου πέραν των κλασσικών προσπαθειών που καταβάλλει για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου, ενισχύει με συναντήσεις, συσκέψεις τους διαύλους επικοινωνίας με τους απόδημους Ρόδιους και τώρα μέσα από τις τηλεδιασκέψεις και γενικότερα την ενεργή συμμετοχή του στο κίνημα Ελλήνων του εξωτερικού και Φιλελλήνων, στοχεύει σε αυτό σχεδιάζοντας και προγραμματίζοντας σειρά ενεργειών.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον κ. Μίχο και τις πρωτότυπες ιδέες του για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού πρωτοδιαβάσαμε στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου σε μία εξαιρετική συνέντευξη της συναδέλφου Μαίρης Φώτη (https://www.dimokratiki.gr/29-08-2021/sovares-kai-prototypes-protaseis-gia-enischysi-toy-ellinikoy-toyrismoy-apo-ton-dr-an-micho/).

 

NO COMMENTS