Η πολιτιστική κληρονομιά της Ρόδου, ένα κεφάλαιο συνδεδεμένο με την ιστορική της διαδρομή και τις παραδόσεις της, οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη, το μεγαλείο της Μεσαιωνικής Πόλης, όλα τα Μνημεία και τα Κάστρα του νησιού, αλλά και οι φυσικές ομορφιές του, αποτέλεσαν αφενός πόλο έλξης και έμπνευσης για την Αγγλίδα δημοσιογράφο Juliet Rix, η οποία επισκέφθηκε τη Ρόδο τον περασμένο μήνα, αφετέρου το αντικείμενο δύο αφιερωμάτων που θα παρουσιάσει για τους Ιππότες, τη Μεσαιωνική Πόλη και άλλα μνημεία του νησιού στους Times του Λονδίνου, ενώ για την ιστορία και το φυσικό κάλλος της Ρόδου στο περιοδικό Wanderlust. Και τα δύο αφιερώματα θα δημοσιευθούν στις αρχές του 2022.
Η Juliet Rix, δημοσιογράφος με ιδιαίτερες περγαμηνές στο πλούσιο βιογραφικό τη, ξεκίνησε την καριέρα της από την τηλεόραση του BBC, στην οποία συνεχίζει να εργάζεται περιστασιακά, έγινε ανταποκρίτρια με έδρα την Ινδονησία, ενώ τώρα συνεργάζεται με τις εφημερίδες Telegraph, Guardian, Times και Independent, καθώς και με πλειάδα περιοδικών και ιστότοπων.

Το ταξίδι της δημοσιογράφου που διοργάνωσε ο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου, είχε ως στόχο ουσιαστικά την περαιτέρω προβολή της Ρόδου στους Βρετανούς, με εφαλτήριο την μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό της και στη συνέχεια την μοναδικής ομορφιάς φύση της, τα αξιοθέατα της και φυσικά την γνωστή σε όλους ροδίτικη φιλοξενία!

«Κάθε γωνιά της Ρόδου είναι και ένας περίπατος στους διάφορους πολιτισμούς» όπως η ίδια δήλωσε και αυτή την πολιτιστική κληρονομιά μαζί με την ομορφιά του ροδίτικου τοπίου, επεχείρησε να αποτυπώσει με τον φωτογραφικό της φακό καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της στη Ρόδο.

«Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι. Γνωρίσαμε την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, επισκεφθήκαμε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου που κληροδότησαν στη Ρόδο οι Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη, εξερευνήσαμε τα δαιδαλώδη σοκάκια της Παλιάς Πόλης, όπου κάθε γωνιά μας περίμενε και μία έκπληξη. Περπατήσαμε στα Τείχη και την Τάφρο μέχρι την πύλη του Αγίου Αντωνίου. Και φυσικά δεν ανακαλύψαμε μόνο την πόλη των Ιπποτών, αλλά την ιστορία του νησιού μέσα από τις αρχαίες τοποθεσίες που πηγαίνουν αιώνες πίσω. Από τη Βρουλιά μια εξαιρετική ανακάλυψη 4000 χρόνων και τις τρεις πόλεις της Δωρικής Εξάπολης, τη Λίνδο, Κάμειρο και Ιάλυσο, μέχρι τα Ελληνιστικά και Βυζαντινά χρόνια, τους Ιωαννίτες Ιππότες, τους Οθωμανούς, τους Ιταλούς και φθάσαμε στη σύγχρονη Ελλάδα» υπογράμμισε η κα Rix.

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη έμεινε η δημοσιογράφος και από την επίσκεψη της και σε άλλα αξιοθέατα του νησιού, αναφέροντας χαρακτηριστικά :
«Σκαρφαλώσαμε σε απίστευτα κάστρα πάνω σε βράχο, κολυμπήσαμε σε κρυστάλλινα νερά σε υπέροχες παραλίες, κάναμε έναν πλήρη κύκλο του νησιού – από την ανατολική ακτή προς την υπέροχη Λίνδο, όπου ήμασταν ευγνώμονες που ήμασταν εκεί φθινόπωρο χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και πέρα στο ακρωτήριο στο Πρασονήσι, μέχρι τη δυτική ακτή και την Κάμειρο, την Ιάλυσο και τη Φιλέρημο.
Δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην ροδίτικη παραδοσιακή κουζίνα. «Απολαύσαμε επίσης το φαγητό, ιδιαίτερα καλό στο Λημέρι στον Μονόλιθο και φυσικά στον Μαυρίκο στη Λίνδο όπου είχαμε επίσης μια υπέροχη κουβέντα με τον Μιχάλη. Η μόνη μας θλίψη ήταν που δεν είχαμε περισσότερο χρόνο» !

Μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού της η Juliet Rix ευχαρίστησε θερμά τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Αθανάσιο Βυρίνη για την άρτια διοργάνωση του ταξιδιού, την ενημέρωση και το πλούσιο έντυπο υλικό που της παρείχαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, τονίζοντας: «Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για τη βοήθεια του Δήμου που οργάνωσε ένα άρτιο διήμερο στη Ρόδο».

«Στόχος μας ως Δήμος Ρόδου και ως Διεύθυνση Τουρισμού είναι να δώσουμε έμφαση και να προβάλλουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει η Ρόδος σε όλες τις μορφές τουρισμού. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε όλους τους δημοσιογράφους που προβάλουν τον τόπο μας. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι οι Βρετανοί επισκέπτες τιμούν τη Ρόδο επί σειρά ετών και είναι ανάμεσα στους πρώτους στη λίστα με τους περισσότερους τουρίστες που έρχονται στο νησί κάθε χρόνο. Τους ευχαριστούμε για την αγάπη που έχουν για το νησί μας αλλά και για το γεγονός ότι επισκεπτόμενοι τη Ρόδο όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν στην πράξη, τους καλύτερους πρεσβευτές του νησιού στην πατρίδα τους», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος κ. Βυρίνης.

Για την εξαίρετη εικόνα που είχε για το νησί μας και τη φιλοξενία η Αγγλίδα δημοσιογράφος συνέβαλαν τα μέγιστα και Ρόδιοι επιχειρηματίες – χορηγοί του press trip και συγκεκριμένα οι εξής: Melenos – Art Boutique Hotel – Lindos, Limeri Guest House, Mavrikos Restaurant, Butterfly Rent a Car και
Πηγές Καλλιθέας – ΔΕΡΜΑΕ.

NO COMMENTS