Από την Ένωση Φίλων Πειραματικής και Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου, ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα από 11 έως 15 Νοεμβρίου 2022, η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα, όπου θα λάβει μέρος σε Διεθνή Συνάντηση Χορωδιών, καθώς έχει επιλεγεί μαζί με άλλες χορωδίες απ’ όλο τον κόσμο.
Ένα καλλιτεχνικό ταξίδι που δίνει τη δυνατότητα στην Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας και φυσικά το νησί μας, στο παγκόσμιο μουσικό – Χορωδιακό «γίγνεσθαι». Στη συνάντηση αυτή, που έχει στόχο της την αρμονική συνύπαρξη και την επικοινωνία μέσω της μουσικής και όχι τον ανταγωνισμό, θα λάβουν μέρος 22 Χορωδίες από 17 χώρες. (Ελβετία, Τσεχία, Εσθονία, Γαλλία, Φινλανδία, Κροατία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Ινδονησία, Κόσοβο, Ρουμανία, Νιγηρία, Γκάνα, Ιταλία, Ολλανδία). Από Ελληνικής πλευράς όπως προαναφέρθηκε, συμμετέχει η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη.
Επ’ ευκαιρία γίνεται γνωστό ότι φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια «θητείας» του μαέστρου – μουσικοπαιδαγωγού, Γιώργου Σακελλαρίδη, στις Δημοτικές Χορωδίες Ρόδου, Παιδική και Πειραματική.
Τα μέλη και ο διευθυντής της Πειραματικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου Γιώργος Σακελλαρίδης, ευχαριστούν θερμά τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, για την αμέριστη – πολύπλευρη συμπαράσταση του και την καταλυτική οικονομική συμβολή του, στην πραγματοποίηση του καλλιτεχνικού ταξιδιού στην Πορτογαλία.
Επιπροσθέτως, ευχαριστίες αποτείνουν τα μέλη και ο διευθυντής της Πειραματικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου , στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, για το θερμό ενδιαφέρον, την αγάπη και την συνεχή υποστήριξη που εμπράκτως δείχνει, σε κάθε δραστηριότητα τους.
Τέλος ευχαριστίες απευθύνονται και προς τους χορηγούς της Πειραματικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου: «Yachting Club Cafe» και «Φάρμα Ρόδου».

NO COMMENTS