Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει φέτος με δια ζώσης και διαδικτυακές εκδηλώσεις από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου. Παρά τις δυσκολίες διοργάνωσης ζωντανών εκδηλώσεων και σε πείσμα των καιρών, συλλογικότητες και φορείς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί, εθελοντές ενεργοί πολίτες, εργάζονται πυρετωδώς για την μελωδικότερη μέρα του χρόνου.

Από το Ηρώδειο έως την μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, ο Αχελώος, τα Άγραφα, η Αμφιλοχία, η Σαντορίνη, η Συκιά Κορινθίας, η Λάρισα, η Κόρινθος, το Μεσολόγγι, η Λειβαδιά, τα Κρέστενα και άλλες πόλεις και περιοχές της χώρας ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν ξανά με νότες και μελωδίες.

Η Ρόδος θα γιορτάσει μουσικά με μία μεγάλη διοργάνωση στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, στις 21/06/2021. Παράλληλα, ενθαρρύνονται φορείς και καλλιτέχνες να διοργανώσουν τις δικές τους, αυτόνομές εκδηλώσεις μεταξύ του διαστήματος 18 και 21/06 ώστε να ενταχθούν και επίσημα στους εθνικούς εορτασμούς της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Προσκαλούνται οι καλλιτέχνες και τα μουσικά σχήματα που θέλουν να συμμετάσχουν στην μεγάλη μουσική γιορτή ή να διοργανώσουν δικές τους εκδηλώσεις ή δρώμενα που θα ενταχθούν στο επίσημο πρόγραμμα της Γιορτής, να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο https://forms.gle/2FRaiBov9kc2wp246.

Προθεσμίες υποβολής: Μέχρι 31/05 για την κεντρική εκδήλωση. Μέχρι 07/06 για ένταξη στο πρόγραμμα ανεξάρτητων εκδηλώσεων/δρώμενων.

Τοπικός Συντονιστής για τη Ρόδο:
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο

Διοργάνωση για τη Ρόδο:
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο

Συνδιοργάνωση:
Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού Δήμου Ρόδου
Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου – Europe Direct ΑΝΔΩ

#europeanmusicday #emd2021 #rhodes

NO COMMENTS