Η δέσμευση που έγινε πράξη: Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης η Μεσαιωνική Πόλη

0
244

Τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη, για το κοινό όραμα που υπηρετούν, τη στήριξη και αρωγή που τους παρέχει, αλλά και την έμπρακτη βοήθεια που τους προσφέρει ανιδιοτελώς, εξέφρασαν σήμερα ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος και οι συνεργάτες του, με αφορμή την ολοκλήρωση ενός επίπονου εγχειρήματος που αφορά στην «εγκατάσταση» της ηλεκτροκίνησης στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη και του αρμοδίου Αντιδημάρχου Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, καθώς και με την αρωγή των συνεργατών του, τον Φεβρουάριο του 2020, συντάχθηκε σχέδιο που αφορούσε στην ηλεκτροκίνηση της Μεσαιωνικής πόλης, κοινοποιήθηκε σχετικό έγγραφο/αίτημα προς την Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ με τίτλο: «Κατεπείγον αίτημα παροχής συγκοινωνιακής υπηρεσίας με ηλεκτροκίνητα οχήματα εντός της Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου» και εντός του ίδιου μήνα συντάχθηκε εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου με θέμα: «Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών Ρόδου «Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ» για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου εντός της Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου», η οποία και υπεγράφη κατόπιν της ψήφισής της.

Για την αποδοχή του σχετικού αιτήματος ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, ευχαριστεί και τον πρόεδρο της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ Δημήτριο Τσίκκη, τα μέλη του Δ.Σ., αλλά και τους υπηρεσιακούς που εργάστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση σε αγαστή συνεργασία με τους συνεργάτες του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου.

Κάτοικοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επισκέπτες της Μεσαιωνικής πόλης, εξυπηρετούνται πλέον από τις 9 το πρωί έως και τις 12 τα μεσάνυκτα με ηλεκτροκίνητα οχήματα της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ, τα οποία θα εκτελούν δρομολόγια σε πέντε (5) προκαθορισμένες διαδρομές εντός της Μεσαιωνικής πόλης και συγκεκριμένα:

Διαδρομή (1): Με αφετηρία την Πύλη Σύμης και μέσω της Πλατείας Μουσείου ακολουθώντας την οδό Ιπποτών και την οδό Ορφέως με έξοδο από την Πύλη Ντ΄ Αμπουαζ.

Διαδρομή (2): Με αφετηρία την Πύλη Αγ. Αθανασίου και ακολουθώντας τις οδούς Ομήρου, Ιπποδάμου και Ορφέως με έξοδο από την Πύλη Ντ’ Αμπουαζ.

Διαδρομή (3): Με αφετηρία την Πύλη Αγ. Αθανασίου και ακολουθώντας τις οδούς Ομήρου,                               Αγ. Φανουρίου, Σωκράτους, Πυθαγόρα και πάλι από την οδό Ομήρου με έξοδο από την Πύλη Αγ. Αθανασίου.

Διαδρομή (4): Με αφετηρία την Πύλη Ακαντιάς και ακολουθώντας τις οδούς Αρχ. Ευθύμιου περνώντας από τις Πλατείες Νικολάου, Ναυσικάς και με κατεύθυνση από την οδό Πυθαγόρα στην οδό Ομήρου με έξοδο στην Πύλη Αγ. Αθανασίου και

Διαδρομή (5): Με αφετηρία την Πύλη Ακαντιάς και ακολουθώντας τις οδούς Κισθηνίου, περνώντας από την Πλ. Αγ. Παντελεήμονα, την Πλ. Εβ. Μαρτύρων, την οδό Αριστοτέλους, την Πλ. Ιπποκράτους, την οδό Ερμού, την Πλ. Μουσείου με έξοδο στην Πλ. Σύμης.

Κάτοικοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επισκέπτες της Μεσαιωνικής πόλης, εξυπηρετούνται επίσης από τις 9 το πρωί έως και τις 12 τα μεσάνυκτα με λεωφορείο της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ, για τη μετακίνησή τους από το λιμάνι της Ακαντιάς έως τη Μεσαιωνική πόλη και αντίστροφα. Η διαδρομή που ακολουθείται είναι: Λιμάνι Ακαντιάς, Τάφρος, Θαλασσινή Πύλη, πλατεία Σύμης και αντίστροφα.

Το «έργο» υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη και του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου και τη συνεργασία του προέδρου της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ Δημήτριου Τσίκκη. Χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Ρόδου ύψους 195.000,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

NO COMMENTS