Σήμερα το μεσημέρι στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο δόθηκε η συνέντευξη Τύπου για την Historica, που ανοίγει αύριο τις πύλες της, παράλληλα με την έκθεση του παλιού ποδηλάτου. Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ (διοργανωτής, συντονιστής οργανωτικής επιτροπής): «Η Historica ήταν μία ιδέα που επεξεργαζόμουν αρκετά χρόνια στο μυαλό μου και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί κάθε χρόνο ανανεωμένη. Θέλουμε όλοι να θυμηθούμε τα παλιά και vintage καταστάσεις από το χώρο της ποδηλασίας. Ο στόχος μας είναι η Historica να μετατραπεί σε θεσμό και παράλληλα με την ποδηλατική βόλτα, έχουμε την έκθεση του παλιού ποδηλάτου όπου οι παρευρισκόμενοι και οι επισκέπτες θα δουν από κοντά μία διαφορετική εποχή, τότε που η Ρόδος είχε γράψει τη δική της ιστορία. Στη Ρόδο θα βρίσκονται πολλοί σπουδαίοι ποδηλάτες, που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα τους στην ποδηλασία. Έχουν έρθει πολλοί από την Αθήνα και φυσικά οι Ροδίτες ποδηλάτες, που είχαν σπουδαία παρουσία επί σειρά ετών. Παράλληλα η Historica, στηρίζει τον ποιοτικό τουρισμό και τη γαστρονομία, κάνοντας γνωστό το νησί σε όλο τον κόσμο. Το Σάββατο θα γίνει η ποδηλατική διαδρομή μέχρι το Θεολόγο, ενώ η έκθεση στο ‘’Νεστορίδειο’’ θα είναι ανοιχτά κάθε μέρα μέχρι και την Κυριακή για όλο τον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες του και όσους βοηθούν και στηρίζουν τη διοργάνωση».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ (Περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου): «Τέτοιες διοργανώσεις είναι πάντα σημαντικές. Από την πρώτη στιγμή που έγινε κρούση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανταποκριθήκαμε και δεχθήκαμε να συμβάλλουμε ώστε η Historica να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Πιστεύω ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις προβάλλουν τον τουρισμό και το γαστρονομικό χαρακτήρα του νησιού μας. Θέλω να πιστεύω ότι η Historica θα έχει μεγάλη επιτυχία. Σας μεταφέρω τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη μας, ο οποίος στηρίζει την προσπάθεια σας».

ΜΑΡΙΖΑ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ (αντιδήμαρχος Ρόδου): «Με αφορμή την Historica, καλωσορίζουμε στη Ρόδο όλους τους παλιούς σπουδαίους ποδηλάτες και ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που θα γίνει στο νησί μας. Όλοι μαζί θα θυμηθούμε τις εποχές του 1960, του 1970 και του 1980, κάνοντας ένας πρωτοποριακό ταξίδι στο χρόνο. Χωρίς το άγχος της νίκης, αλλά μόνο με την ιδέα της συμμετοχής, ο Δήμος Ρόδου χαιρετίζει με υπερηφάνεια την Historica και συγχαίρει τους εμπνευστές της ιδέας για την πολύ μεγάλη αυτή εκδήλωση της ποδηλασίας».

 

NO COMMENTS