Αισιόδοξα τα μηνύματα για το νησί της Ρόδου – Αγαπημένος προορισμός και φέτος η Ρόδος για Βέλγους τουρίστες

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός των επισκεπτών από Βέλγιο που πέρασε από το περίπτερο της Ρόδου στη διεθνή τουριστική έκθεση “Salon des Vacances” στις Βρυξέλλες, το διάστημα 2-5 Φεβρουαρίου 2023, στην οποία ο Δήμος Ρόδου εκπροσωπήθηκε από τον ΠΡΟΤΟΥΡ που δυναμικά συμμετέχει στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου που φυσικό της αντικείμενο αποτελεί σαφώς, χρόνια τώρα, η παρουσία της όπου χρειαστεί, σε κάθε γωνιά της γης για την περαιτέρω προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Καθεστώς στη συνείδηση των περισσοτέρων τουριστών ανά τον κόσμο αποτελεί η Ρόδος, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την παρουσία του νησιού στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και εν προκειμένω στην έκθεση “Salon des Vacances 2023”. Η Ρόδος, αγαπημένος προορισμός για Βέλγους τουρίστες, αλλά και για επαναλαμβανόμενους (repeaters) επισκέπτες, κέρδισε και φέτος, για άλλη μια φορά, τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον όχι μόνο τουριστικών φορέων και παραγόντων του Βελγίου, αλλά και πλήθους επισκεπτών, γεγονός που στέλλει θετικά μηνύματα στους παράγοντες του τουρισμού του νησιού.

«Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Ρόδος, η ιστορική, πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, καθώς και η ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της, στοιχεία με προστιθέμενη αξία, καθιστούν το τουριστικό της προϊόν μοναδικό και συντελούν στην ανάδειξη της Ρόδου ως μοναδικού τουριστικού προορισμού για όλο το χρόνο. Εκεί στοχεύει εξάλλου η παρουσία του Δήμου Ρόδου και δια ζώσης με τη συμμετοχή της στις εκθέσεις αλλά και διαδικτυακά» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία της Eλλάδας ήταν ιδιαίτερα δυναμική, καθώς στο 200τμ περίπτερο του ΕΟΤ, μετείχαν 18 συνεκθέτες, εκπρόσωποι από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα δε με στοιχεία του ΕΟΤ περισσότερα από 70.000 άτομα επισκέφτηκαν την 64η διοργάνωση της έκθεσης Salon des Vacances, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 300 εκθέτες, αναζητώντας έμπνευση και πληροφορίες για επόμενα ταξίδια.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης η Ρόδος κέρδισε το στοίχημα για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών από το Βέλγιο, με τους τουριστικούς φορείς του νησιού να είναι αισιόδοξοι και να κάνουν λόγο για αξιόλογη αύξηση των Βέλγων τουριστών στο νησί.

Δεκάδες Βέλγοι, πολλοί επαναλαμβανόμενοι τουρίστες, οι γνωστοί σε όλους μας repeaters, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού και δημοσιογράφοι, επισκέφθηκαν το stand της Ρόδου καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους για εναλλακτικό τουρισμό στέλνοντας θετικά μηνύματα για τη φετινή σαιζόν.

Αν ανατρέξουμε μάλιστα στα επίσημα στοιχεία του διεθνούς αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου το 2022 ο αριθμός των Βέλγων επισκεπτών που ήλθε στη Ρόδο ανήλθε στους 65167 .

Εξαιρετική και αποτελεσματική η συμμετοχή της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στην έκθεση που εκπροσωπήθηκε από την διευθύντριά της Βεατρίκη Σέρβου και την προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού Ειρήνη Χατζηνικολάου. Παρείχαν πληροφορίες σε δεκάδες επισκέπτες, ενώ ανάρπαστα έγιναν κυριολεκτικά το πλούσιο έντυπο υλικό της Ρόδου στη γαλλική, φλαμανδική και αγγλική γλώσσα που διένειμαν στους επισκέπτες, γεγονός που προκάλεσε των επισκεπτών, καθώς και το ψηφιακό υλικό με θεματικά video.


Το συγκεκριμένο έντυπο και ψηφιακό υλικό, που εκπονήθηκε καθ΄ ολοκληρίαν από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, είναι ένα πλήρες αφιέρωμα στο νησί της Ρόδου, στην ιστορία και στον πολιτισμό του, στις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις, τη γαστρονομία, τα παραδοσιακά προϊόντα, τα αθλήματα, τα θαλάσσια σπορ και όλα όσα μπορεί να προσφέρει το νησί στους επισκέπτες κάθε ηλικίας.
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου που συμμετείχαν στην έκθεση προσέφεραν στους επισκέπτες παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

NO COMMENTS