-Η αναβάθμιση του Βιολογικού στο ΒΟΔΙ, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον Αρχάγγελο, η προμήθεια & εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης ενέργειας, οι μεγαλύτερες επενδύσεις από τη σύσταση της ενιαίας ΔΕΥΑΡ.

Στη δημοπράτηση τριών μεγάλων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 34.793.780,00 ευρώ, προχωρά άμεσα η ΔΕΥΑΡ. Πρόκειται για έργα πνοής για όλο το νησί, για μεγάλες και απολύτως αναγκαίες παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών στον τομέα ύδρευσης-λυμάτων!
Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ την 22α Οκτωβρίου 2021, εγκρίθηκαν τα τεύχη και ο τρόπος δημοπράτησης του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση – Αντικατάσταση Εξοπλισμού ΕΕΛ στη θέση ΒΟΔΙ, με λειτουργία και συντήρηση» ενταγμένο στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται στα 14.368.800,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Πιο συγκεκριμένα η επιλέξιμη δαπάνη ύψους 7.500.000,00 ευρώ αφορά στην «Αναβάθμιση-Αντικατάσταση Εξοπλισμού της ΕΕΛ Ρόδου στο Βόδι», ενώ η μη επιλέξιμη δαπάνη ύψους 6.868.800,00 ευρώ που αφορά στη «Λειτουργία και Συντήρηση του έργου» σε βάθος δεκαετίας καθώς και ο ΦΠΑ ύψους 3.448.512,00 ευρώ αποτελεί συμμετοχή της ΔΕΥΑΡ εξ’ ιδίων πόρων.
Η αναβάθμιση του Βιολογικού στη θέση ΒΟΔΙ, συγκαταλέγεται στις κύριες προτεραιότητες του δημάρχου, Αντώνη Β. Καμπουράκη, ο οποίος αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Σεπτέμβριο του 2019 διαπίστωσε την κακή επικρατούσα κατάσταση στο σύνολο των εγκαταστάσεων. Σήμερα, το έργο κινείται σε τροχιά υλοποίησης, καθώς είναι θέμα χρόνου να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.
Δεύτερο από τα επόμενα μεγάλα έργα της ΔΕΥΑΡ, είναι η «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Κοινότητας Αρχαγγέλου Δήμου Ρόδου» με προϋπολογισμό 4.450.000,00 χωρίς τον ΦΠΑ, επίσης ενταγμένο στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Το ΔΣ της ΔΕΥΑΡ ενέκρινε στις 22 Οκτωβρίου τα τεύχη, τον τρόπο δημοπράτησης και το δανειστικό συμβόλαιο. Tο έργο θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο δίκτυο. Νέοι αγωγοί πολυαιθυλενίου θα διαταχθούν σε όλους τους διανοιγμένους δρόμους του οικισμού, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.
Το τρίτο από τα έργα, την υλοποίηση του οποίου δρομολογεί η ΔΕΥΑΡ, αφορά στην «Προμήθεια εγκατάσταση Ευφυών Συστημάτων Διαχείρισης Ενέργειας στα δίκτυα πόσιμου νερού της ΔΕΥΑ Ρόδου», ενταγμένο και αυτό στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με προϋπολογισμό 5.889.5000,00 ευρώ. Εγκρίθηκαν από το ΔΣ τα τεύχη και ο τρόπος δημοπράτησης.
Με αφορμή τη δρομολόγηση των ανωτέρω έργων, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Βασίλης Μανέττας δήλωσε τα εξής: «Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες της ΔΕΥΑΡ η σημερινή της διοίκηση στην περίοδο δημαρχίας του κυρίου Αντώνη Καμπουράκη. Δύο χρόνια σκληρής δουλειάς στοχευμένων παρεμβάσεων που άλλαξαν την ΔΕΥΑΡ και την έφεραν πιο κοντά στην κοινωνία και στην εξυπηρέτηση των αναγκών του τόπου. Οι κρίσιμες αποφάσεις που λάβαμε στην τελευταία συνεδρίαση μας, είναι το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας και η τεκμηρίωση ταυτόχρονα της προσπάθειας όλων μας, της διοίκησης, των υπηρεσιών και του προσωπικού της ΔΕΥΑΡ για το χτίσιμο αυτής της νέας επιχείρησης της νέας ΔΕΥΑΡ της ΔΕΥΑΡ που μπορεί να κάνει πράγματα και θα συνεχίζει να κάνει ακόμα πιο σπουδαία και πιο μεγάλα και πιο σημαντικά. Προσωπικά, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, τον Γ. Διευθυντή κ. Γεώργιο Υψηλάντη, να ευχαριστήσω και όλο το προσωπικό για την συμβολή που είχε ο καθένας σε αυτά τα δύο χρόνια στο να φτάσουμε στο σήμερα που νομίζω είναι μία ημέρα ορόσημο για την πορεία της νέας ΔΕΥΑΡ».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα λυμάτων-υδάτων από τη σύσταση της ενιαίας ΔΕΥΑΡ το 2011, ενώ έπονται και άλλες. Με την καθοδήγηση του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ υπό τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Μανέττα, σχεδιάζει, προετοιμάζει και υλοποιεί όλα εκείνα τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Εκ του Γραφείου τύπου

 

 

NO COMMENTS