Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, προκειμένου να μετατραπεί σε λαμπερό «κόσμημα» η Μεσαιωνική πόλη, η Νέα Αγορά και η περιοχή του Νεωρίου, υπό το σχεδιασμό, τις οδηγίες και την επίβλεψη της δημοτικής αρχής του Αντώνη Β. Καμπουράκη και του αρμοδίου αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου.


Η δημοτική αρχή, στρέφοντας στο βλέμμα της στην καθημερινότητα, σχεδιάζει, εφαρμόζει και υλοποιεί έργα και δράσεις για τη συνεχή διατήρηση της ομορφιάς των άνωθεν περιγραφόμενων περιοχών, μελετώντας και αντιμετωπίζοντας όχι μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο (!)


Οι επεμβάσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει υπό την καθημερινή επίβλεψη από τις 7 το πρωί του αρμοδίου Αντιδημάρχου Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου και έπειτα από τη σύνταξη από τον ίδιο και τους συνεργάτες του καθημερινού προγράμματος των δημοτικών υπάλληλων, λαμβάνουν χώρα καθημερινά χωρίς διακοπή και θα συντελούνται εφεξής καθ’ όλη τη διάρκεια των επομένων ετών, όποτε και όπου απαιτούνται. Οι αναφερόμενες δράσεις αφορούν:
α) διαγραμμίσεις κοινόχρηστων χώρων βάσει του νέου σχεδίου που έχει συνταχθεί,
β) διαγραμμίσεις θέσεων στάθμευσης βάσει του νέου σχεδίου που έχει συνταχθεί,
γ) καθαρισμοί και βάψιμο των παγκακίων, κάδων, στύλων, κάγκελων και καφάο που ήδη υπάρχουν,
δ) εγκατάσταση νέου συστήματος εισόδου στις πύλες της Μεσαιωνικής πόλης σύμφωνα με το νέο σχέδιο,
ε) αποκατάσταση των χαλικοστρώσεων και των πλακοστρώσεων,
ζ) καθαρισμό των σιντριβανιών,
η) καθαρισμό της βλάστησης στο βαθμό που είναι δυνατό από τη Διεύθυνση αρμοδιότητας του Αντιδημάρχου,
θ) αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης/φωτισμού και
ι) δημιουργία σημείων διέλευσης ΑμΕΑ και παιδικών καροτσακίων.

Οι κατά περίπτωση δράσεις, ενέργειες και έργα, θα ανακοινώνονται και σταδιακά με γνώμονα την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση των πολιτών της Ρόδου.

Ο Αντιδήμαρχος
Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

NO COMMENTS