Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιάννη Δ. Καμπούρη ενημερώνουν ότι κατατέθηκαν για το έκτακτο εισόδημα των 300€ συνολικά 1.088 αιτήσεις.
Μετά την πρώτη επεξεργασία οι αιτήσεις ανήλθαν στις 936 και αυτό γιατί σε πολλά νοικοκυριά τα μέλη κατέθεσαν διαφορετικές αιτήσεις, ενώ το επίδομα αφορά το σύνολο του νοικοκυριού και όχι το κάθε μέλος ξεχωριστά.
Για τις εν δυνάμει εγκριτικές αιτήσεις κοινωνικοί λειτουργοί της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας θα πραγματοποιήσουν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, κοινωνική έρευνα στα νοικοκυριά. Οι απορριπτικές αποφάσεις θα σταλθούν μέσω ταχυδρομείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια ελέγχου των αιτήσεων βρέθηκαν 75 νοικοκυριά που μπορούσαν να επωφεληθούν από τα διαφορετικά επιδόματα που χορηγούνται από τη Διεύθυνση. Ενημερώθηκαν από τα στελέχη της Διεύθυνσης και υποστηρίχτηκαν στη κατάθεση αιτήσεων για επίδομα στέγασης, ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αναπηρικά, διατροφικά κ.α.
Στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:00 το βράδυ. Οι ωφελούμενοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας (Ερυθρού Σταυρού 12α – Παλιό Νοσοκομείο) Σε περίπτωση εξαιρετικής ανάγκης μπορούν να καλούν στο 22410-44750 για προκαθορισμένη συνάντηση, μετά από αξιολόγηση. Τα αιτήματα μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά στο email: kkrhodes@rhodes.gr.

 

NO COMMENTS