Έναρξη αποφρακτικών εργασιών στα φρεάτια της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου

0
151

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και για διάστημα περί των δεκαπέντε (15) ημερών, από τις 06:00 έως και τις 09:00 το πρωί, θα εκτελεί το αρμόδιο συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. προληπτικές αποφρακτικές εργασίες στα φρεάτιά της στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Αυτό αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 3ης Οκτωβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, στη Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου, μεταξύ του αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου και του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. Βασίλη Μανέττα, παρουσία της διευθύντριας της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και του προϊσταμένου της υπηρεσίας φραγμάτων της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ., με τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. Γιώργου Υψηλάντη.

Η νέα δημοτική αρχή, δια των υπευθύνων εκπροσώπων της κατά περίπτωση και ειδικότερα δια του αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης και του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ., επιδιώκοντας να λειτουργεί προληπτικά και όχι κατασταλτικά, δια την καλύτερη δυνατή λειτουργία της Ρόδου και προστασία των πολιτών και επισκεπτών της, αποφάσισε να προχωρήσει σε προληπτική απόφραξη των φρεατίων στη Μεσαιωνική πόλη, ώστε να αποφευχθεί κατά το δυνατό και εφικτό, η εκδήλωση τυχόν νέων πλημμυρικών φαινομένων. Κατόπιν πρωτοβουλίας του αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου και με την άριστη συνεργασία και αρωγή του προέδρου της ΔΕΥΑΡ Βασίλη Μανέττα, καθώς και των υπηρεσιακών, συγκλήθηκε η ανωτέρα περιγραφόμενη σύσκεψη με ουσιαστικά αποτελέσματα.

«Δρούμε προληπτικά για την προστασία των κατοίκων και επισκεπτών της Μεσαιωνικής πόλης και της Ρόδου και την προφύλαξη της εικόνας του νησιού. Προχωράμε σε εργασίες απόφραξης του συνόλου των φρεατίων της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. στη Μεσαιωνική πόλη με επίκεντρο τα πιο επιβαρυμένα τμήματα βάσει χρήσης. Σε αυτό το πλαίσιο ενημερώνουμε κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής να συνδράμουν στο έργο της νέας δημοτικής αρχής, επιτρέποντάς τους άνετη διέλευση», δήλωσαν, με την ολοκλήρωση της συσκέψεως, αντιδήμαρχος και πρόεδρος.

Οι εργασίες θα διεξαχθούν νωρίς το πρωί, με τη συνδρομή των ελεγκτών της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης, ώστε να μη διαταραχθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων και η διέλευση κατοίκων και επισκεπτών.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

NO COMMENTS