Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Δωδεκανήσου, πραγματοποιήθηκε χθες λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (Κατηγορία 4), που καταγράφεται για την Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Ευστρατίου συμμετείχαν: ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ν.Αι. κ. Ν. Χατζηγεωργίου, ο διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου κ. Ι. Τσιτσικάς, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κ. Ν. Βενιός, ο Διευθυντής της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Μ. Καληωράκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ρόδου κ. Ν. Φλοσκάκης, Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Ρόδου κ. Η. Αργύρης και η αναπληρώτρια Διευθύντρια της Δνσης Δασών Νομού Δωδεκανήσου κα. Τ. Κιόττου.

Στην έκτακτη συνεδρίαση συζητήθηκε ο βαθμός αυξημένης ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, ο τρόπος συνδρομής των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, στην αστυνόμευση Δασικών Περιοχών τις ημέρες που η επικινδυνότητα για Πυρκαγιά είναι μεγάλη, η πορεία υλοποίησης των εργασιών βελτίωσης των Δασικών δρόμων της Π.Ε. Ρόδου καθώς και άλλα θέματα συνεργασίας μεταξύ των Υπηρεσιών που εμπλέκονται.

Εξάλλου σημειώνεται ότι η πολιτική προστασία έστειλε χθες στη Ρόδο δύο ελικόπτερα και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ να σταθμεύσουν στο νησί μας για το διάστημα της υψηλής επικινδυνότητας. Πρόκειται για ένα Erickson και ένα Super Puma της πυροσβεστικής τα οποία μαζί με το ελικόπτερο KAMOV που ήδη βρίσκεται στη Ρόδο θα επιχειρούν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Πηγή:Rodiaki.gr

NO COMMENTS