«Η λειτουργία του ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου δείχνει την ξεκάθαρη αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση καίριων ζητημάτων που πλήγωναν το νησί και μας φέρνει πιο κοντά στη Ρόδο που ονειρευόμαστε», δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης με αφορμή την ξενάγηση των δημοσιογράφων στο σημείο που μέχρι πρότινος αποτελούσε πληγή όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά για ολόκληρο το νησί.
Ο Δήμαρχος Ρόδου ως Αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Γιώργο Χατζημάρκο και διαβεβαίωσε ότι οι κανόνες λειτουργίας του ΧΥΤΑ θα εφαρμόζονται απ΄όλους και αφορούν όλους.


«Η τήρηση των κανόνων λειτουργίας του ΧΥΤΑ αποτελεί δέσμευσή μας. Εικόνες όπως αυτές που αντικρύζαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν αφορούν τη Ρόδο του Αύριο. Με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Βόρειας Ρόδου εξοικονομούμε χρήματα ως Δήμος Ρόδου από τη διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι αποδεικνύουμε στην πράξη πως δεν κάνουμε εκπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος. Συγχαίρουμε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για το σπουδαίο αυτό έργο που αποτελεί απόδειξη ότι μέσα από τις συνεργασίες επιτυγχάνεται η πρόοδος. Με την επιμονή του Γιώργου Χατζημάρκου και τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ κάνουμε άλματα στο αύριο. Ο Δήμος Ρόδου έχει συνέχεια και πιστοί στις δεσμεύσεις μας διασφαλίζουμε τα συμφέροντα του νησιού που αποτελεί τον κοινό στόχο όλων μας, προτάσσοντας την ευταξία σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο Αλέξανδρος Κολιάδης σημειώνοντας πως η εξέλιξη αυτή αφορά όλα τα νησιά όπου παρόμοιες εικόνες θα δούμε πολύ σύντομα.


Η ξενάγηση των δημοσιογράφων στον ΧΥΤΑ έγινε την Τετάρτη 17 Απριλίου από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου και Αντιπρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, Αλέξανδρο Κολιάδη και τον Διευθυντή του ΦΟΔΣΑ, Χρήστο Γαμβρούδη παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Ευστρατίου.

 

 

 

 

NO COMMENTS