Ο Δήμος Ρόδου και η αρμόδια Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, Δικαιούχος 5 της Πράξης με τίτλο «Συνεργασία για την εξοικονόμηση ενέργειας σε Δημόσια Κτίρια του ΔιασυΝοριακού Τόξου Ελλάδας – Κύπρου» με το ακρωνύμιο «ΣΥΝΕΡΓΕΙΝ», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020, διοργανώνει στις 24 και 25 Αυγούστου 2020, διημερίδα με θέμα:
«Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια».
Στις 24 Αυγούστου 2020, ημέρα Δευτέρα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», αίθουσα ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ στις 12.00 π.μ. με ομιλητές την κα Ρεγγίνα Οικονομίδου Αρχιτέκτων Μηχανικό ΕΜΠ, Ειδ. Αποκαταστάσεων Μνημείων UDSR και Υπεύθυνη Πράξης του Έργου για το Δήμο Ρόδου και τον κο Κώστα Πατλιτζιάνα Χημικό Μηχανικό M.Sc., Ph.D., από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας.
Στις 25 Αυγούστου 2020, ημέρα Τρίτη, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου, αίθουσα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, στις 12.00 π.μ. με τους ως άνω ομιλητές.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος.
Τις δράσεις υποστηρίζει επιστημονικά το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ως Τεχνικός Εταίρος της Πράξης «ΣΥΝΕΡΓΕΙΝ».
Στόχος της διημερίδας είναι η μεγαλύτερη δυνατή προβολή του συνόλου της Πράξης που αφορά στη «Συνεργασία για την εξοικονόμηση ενέργειας σε Δημόσια Κτίρια του ΔιασυΝοριακού Τόξου Ελλάδας – Κύπρου», καθώς και του πιλοτικού έργου με τίτλο «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΣΥΝΕΡΓΕΙΝ» που υλοποιείται από το Δήμο Ρόδου.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων
και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

 

 

NO COMMENTS