Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου Mηνιαία δραστηριότητά

0
439

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο ενημέρωσης της μηνιαίας δραστηριότητάς της, ενημερώνει ότι κατά τον μήνα Ιούνιο (από 1/6/2021 έως 30/6/2021) πραγματοποίησε τις παρακάτω εργασίες, ικανοποιώντας σχετικά αιτήματα δημοτών που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία και υλοποιώντας πάγιες εργασίες της:

 • Κλάδεμα ψηλών δέντρων στις οδούς: Παναγιώτου Ροδίου, Κολοκοτρώνη, Δημοκρατίας, Αισχίνη, Εμμ. Ζαννή, Συρακουσών, Παπαχριστοδούλου, Αντ. Βολονάκη, Μιχ. Πετρίδη, Γεωργίου Μαύρου, Αναστασιάδη και Μόντε Σμίθ. Επίσης, κλαδεύτηκαν οι μπουκαμβίλιες στην οδό Ερυθρού Σταυρού, η γραμιθιά στην οδό Τσαβαρή, ο φίκος στην οδό Θερμοπυλών και ο ευκάλυπτος στην οδό Καλλιπάτειρας.
 • Κλάδεμα ψηλών δέντρων στα χωριά: Ιαλυσός, Αφάντου και Παστίδα.
 • Καθαρισμός χώρων πρασίνου:
 1. Πάρκα και παρτέρια στις οδούς: Κλαυδίου Πέππερ, Στοκχόλμης, Ιερού Λόχου, Τελχινών, Σεφέρη, Χατζηαγγέλου, στη συμβολή των οδών Αμερικής και Παπανικολάου και Κασιωτών με Βορείου Ηπείρου. Επίσης, καθαρίστηκαν τα παρτέρια και τα πάρκα στην Κολώνα, στον Ταξιάρχη, στο κέντρο πρόληψης ΔΙΟΔΟΣ, στη Νέα Μαρίνα, στον Κεντρικό Σταθμό Ταξί, στην εκκλησία Αγίων Αναργύρων, στο Εθνικό Θέατρο, στην Ακαδημία, στη Νομαρχία, στο Ίδρυμα Περδικάκη, στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στο Ζέφυρος, στο Μανδράκι, στο Ενυδρείο, στο Μήδεια, στην περιοχή Αγίων Αποστόλων, στην Ψαροπούλα, στα ειδικά κέντρα ΑΜΕΑ «Ελπίδα», στο Δημαρχείο, στο γραφείο Προσόδων, στην  Αγ. Αναστασία, στο Ταχυδρομείο, στο Ακταίον καθώς και στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Επίσης, καθαρίστηκαν το παρτέρι με τα Δελφίνια, η τάφρος με τα βιβούρνα και τα παρτέρια των οδών Εθνικής Αντιστάσεως, Ερυθρού Σταυρού, Αθηνών, Κυράς της Ρω και Άνω Ηλιούπολης, το πάρκο Όαση και το πάρκο της οδού Σμύρνης
 2. Νησίδες: στα Κρητικά, στην Ψαροπούλα και στο Ροδίνι.
 3. Άλλοι χώροι: παιδικός σταθμός Αγίου Νικολάου και στη Νοσηλευτική.
 • Έγιναν εξαπολύσεις ωφέλιμων εντόμων delphastus catalinae στις 26/6/2021 από τους γεωπόνους της υπηρεσίας για τη βιολογική καταπολέμηση του εριώδη αλευρώδη στις νερατζιές.
 • Εφαρμογή προνυμφοκτονίας (6η δόση) και ψεκασμοί ακμαίων κουνουπιών (1η δόση) σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
 • Εφαρμογές Απεντομώσεων-Μυοκτονίας: στον Παιδικό Σταθμό Αγίου Νικολάου (2 φορές μυοκτονία), στο Τμήμα Λογιστηρίου Δήμου Ρόδου (μυοκτονία), στο ΚΕΠ της οδού Έρνεστ Μπέβιν στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (απεντόμωση, μυοκτονία και μυρμηγκοκτονία), στο ΚΕΠ της Μεσαιωνικής Πόλης στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (απεντόμωση, μυοκτονία και μυρμηγκοκτονία), στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας στο παλιό Νοσοκομείο (απεντόμωση και μυοκτονία), στο ΚΕΚ στο Ροδίνι (μυοκτονία), στην Κρεμαστή στο Πρώην Δημαρχείο (μυοκτονία), στην Κρεμαστή στην αποθήκη Πρωτογενούς Τομέα (2 φορές μυοκτονία) και στον Παιδικό Σταθμό ΚΔΑΠ Καλυθιών (απεντόμωση και μυοκτονία)
 • Υλοποίηση προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες»: Τοποθέτηση απαραίτητων υλικών στις επιλεχθείσες παραλίες του Δήμου Ρόδου και προετοιμασία για την τοποθέτηση των γαλάζιων σημαιών.
 • Συνεργασίες με δημοτικές υπηρεσίες για επισκευές οχημάτων και μηχανημάτων.
 • Φυτεύσεις νέων δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών:
 1. Στην πόλη της Ρόδου φυτεύτηκαν συνολικά 1 δέντρο και 9 θάμνοι, αρωματικά και καλλωπιστικά εποχιακά φυτά σε χώρους, όπως π.χ. στην νησίδα των Αγίων Αποστόλων, στο στάδιο του Διαγόρα κ.ά.
 2. Στα χωριά Αρχάγγελος, Κρεμαστή και Γεννάδι χορηγήθηκαν 53 αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά προκειμένου να φυτευτούν σε δημοτικούς χώρους, όπως π.χ. στον Άγιο Νεκτάριο Αρχαγγέλου, σε εκκλησάκι στην Κρεμαστή κ.ά.

    Τέλος, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, ενημερώνει, επίσης, τους δημότες ότι μέρα παρά μέρα γίνονται ποτίσματα σε δεντροστοιχίες και παρτέρια της πόλης με υδροφόρο όχημα.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος,

Δημόσιας Υγείας και Πρωτογενούς Ανάπτυξης

 

Δρ. Παναγιώτης Ι. Σταμάτης

NO COMMENTS