Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Παρροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων», τμήμα Ρόδου, κ. Λάζαρο Κασσέκα, είχαν κατόπιν συνεννοήσεως με το Δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας & αναπληρωτής Δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης και ο Αντιδήμαρχος Εμπορικών Δραστηριοτήτων & Αποδήμων Ροδίων, κ. Μιχάλης Σεϊτης.
Στη νέα συνάντηση προσδιορίστηκε το νέο, εμπλουτισμένο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Ρόδου και του Συλλόγου «Απόλλων» αναφορικά με την παραχώρηση των δημοτικών κατασκηνώσεων στην περιοχή των Κολυμπίων.
Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και εξαίροντας την προσφορά του απόδημου ελληνισμού καθώς και τα απτά αμφίδρομα οφέλη που θα υπάρξουν για την τοπική κοινωνία μέσα από τη συνεργασία αυτή, οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών κατέληξαν σε ένα πλήρως ανανεωμένο μοντέλο ως προς την αξιοποίηση των δημοτικών κατασκηνώσεων. Η νέα αυτή πρόταση, βασίζεται εν μέρει στην μελέτη που ήδη έχει καταθέσει ο Σύλλογος «Απόλλων» στο δήμο Ρόδου, αλλά ενσωματώνει ταυτόχρονα συγκεκριμένες δεσμεύσεις αναφορικά με το διάστημα υλοποίησης του έργου και της παραχώρησης των κατασκηνώσεων.
Ο κ. Καρίκης τόνισε ότι η συνεργασία του Δήμου Ρόδου με το Σύλλογο Απόλλων συνάδει με τις προτεραιότητες που θέτει ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης για την αλληλεπίδραση με τους Ρόδιους της Διασποράς. Οι κατασκηνώσεις των Κολυμπίων, όπως είπε ο κ. Καρίκης, μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τους απόδημους Ρόδιους, που διατηρούν πάντα στενούς δεσμούς με το νησί.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Καρίκης και ο κ. Σεϊτης θα επεξεργαστούν και θα υποβάλουν τη νέα, ολοκληρωμένη πρόταση παραχώρησης των δημοτικών κατασκηνώσεων προς το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να ληφθεί η οριστική απόφαση από το συλλογικό όργανο του δήμου.

 

Εκ του γραφείου τύπου

NO COMMENTS