Για τα προβλήματα που υπήρξαν στην υδροδότηση τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως σε περιοχές της Νότιας Ρόδου, πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στις σωστές διαστάσεις τους.
Πρώτον, το πρόβλημα είναι παλιό, με ένα εξοπλισμό απαρχαιωμένο και με συνεχείς βλάβες που δεν μπορούν εύκολα να επιδιορθωθούν λόγω των καθυστερήσεων στην προμήθεια ανταλλακτικών από τη διεθνή αγορά, όπως συμβαίνει με το σύνολο της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.
Ωστόσο, έχουμε δρομολογήσει το έργο της Β’ φάσης σύνδεσης του φράγματος Γαδουρά, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης στο σύνολο του νησιού, με πρώτες τις περιοχές της Νότιας Ρόδου, τον Μάιο του 2023.
Δεύτερον, κατά το φετινό καλοκαίρι η αυξημένη τουριστική κίνηση και οι αναβαθμισμένες υποδομές παροχής υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, δοκιμάζουν τις αντοχές των δικτύων σε όλους τους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.
Γι’ αυτό, η ΔΕΥΑΡ προχωράει σε σειρά ενεργειών για την άμεση απάντηση στις ανάγκες υδροδότησης:
– Ομαλοποιεί την κατάσταση στην περιοχή της Μαλώνας.
– Ξεκινούν την λειτουργία τους δύο νέα αντλιοστάσια και τρείς νέες γεωτρήσεις στην περιοχή της Λίνδου.
– Ξεκινούν τα έργα στον Αρχάγγελο.
Ταυτόχρονα, η ΔΕΥΑΡ έχει προχωρήσει σε μίσθωση ιδιωτικών υδροφόρων, ώστε να αντιμετωπίζονται, στο μέτρο του δυνατού, τα προβλήματα όπου εντοπίζονται.
Σε αυτό το πλαίσιο και μέχρι την οριστική λύση που δίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά της Ρόδου στο πρόβλημα της υδροδότησης, ζητάμε την κατανόηση όλων των δημοτών μας και τους παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν πιο προσεκτική κατανάλωση. Το «τελευταίο μίλι» έμεινε να διανύσουμε, για να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το κεφάλαιο αυτού του μεγάλου προβλήματος που ταλάνισε για δεκαετίες το νησί μας.

Από το Γραφείο Τύπου της ΔΕΥΑΡ

 

 

NO COMMENTS