Από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου η πόλη της Ρόδου, παίρνοντας τη σκυτάλη από το όμορφο νησί της Νισύρου, υποδέχεται για 7η χρονιά μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές δράσεις στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Πρόκειται για τον φετινό δεύτερο κύκλο (21-29/10/23) των σεμιναρίων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου / Mediterranean Film Institute (MIK / MFI) ΜΙΚ

Ο Δήμος Ρόδου ως εταίρος και οικοδεσπότης σε αυτό το τόσο σημαντικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, θα φιλοξενήσει και φέτος τα εργαστήρια, με 55 δημιουργούς από απ’ όλο τον κόσμο υπό την καθοδήγηση 14 κορυφαίων καθηγητών και παραγωγών διεθνούς φήμης, στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» και στο ίδρυμα Fondation Marc de Montalembert.

Τα εργαστήρια θα πλαισιώνουν, όπως πάντα, masterclasses, διαλέξεις και προβολές που θα πραγματοποιηθούν στον επιβλητικό χώρο του Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Το ΜΙΚ στη Ρόδο πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του ιδρύματος Fondation Marc de Montalembert και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία».

Το πρόγραμμα των διαλέξεων και των προβολών που θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, έχει ως εξής:

Διάλεξη:
• Τη Δευτέρα 23/10 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη της ομάδας ντοκιμαντέρ «Δημιουργώντας την αφήγηση σε μια πραγματική ιστορία», που απαρτίζεται από τον Ove Jensen (Nelly & Nadine (2022), Touching Freedom (2022) ανάμεσα σε πολλά άλλα) και τον Marco Gastine (Θέμις (2009) και Δημοκρατία ο Δρόμος του Σταυρού»(2013)

Προβολές ταινιών
• Τετάρτη 25/10 και ώρα 18:00 θα προβληθούν βραβευμένες μικρές ταινίες των κινηματογραφιστών που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα (με αγγλικούς υπότιτλους).
• Παρασκευή 27/10 και ώρα 18:00 θα προβληθούν βραβευμένες μικρές ταινίες των κινηματογραφιστών που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα (με αγγλικούς υπότιτλους).

ΟΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΤΟΥ
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.

 

NO COMMENTS