Με αφορμή τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων, μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά Ρομά διοργάνωσαν o Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γεώργιος Ε. Τριάντος και τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, στην αίθουσα Ροδινίου. Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους η αναπληρώτρια Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Και Υγείας, κα Δέσποινα Γιαννιού, καθώς και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων του Δήμου Ρόδου, κος Κωνσταντίνος Κατσαρός.


Η γιορτή απευθυνόταν στα παιδιά Ρομά που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε σχολεία της περιοχής και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου για την κοινωνική ένταξη του πληθυσμού Ρομά.
Κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής μέσα σε μια γιορτινή, χαρούμενη ατμόσφαιρα, τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά με χριστουγεννιάτικες κατασκευές (δημιουργία χιονόμπαλας με εκπαιδευτικά υλικά καθώς και ευχετήριες κάρτες για τα Χριστούγεννα), χόρεψαν και έφτιαξαν παραδοσιακές συνταγές Χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων. Στόχος ήταν η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των παιδιών καθώς και η ευχαρίστηση μέσα από τη δημιουργία που τα βοηθά να εκφράζονται, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται.


Ως επισφράγισμα της προσπάθειας τους ο Αϊ Βασίλης μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Λίγο πριν το τέλος της γιορτής προσφέρθηκε πλούσιος μπουφές και δόθηκε η ευχή να περάσουν καλά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Το αποτέλεσμα της δράσης και συνάμα η ανταμοιβή μας ήταν πως το κάθε παιδί αποχωρούσε με χαμόγελο στο πρόσωπό του.
Ευχαριστούμε θερμά το ΚΤΕΛ Ρόδου για την ευγενική του χορηγία (αγορά δώρων στα παιδιά) και την εξασφάλιση λεωφορείου για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς τον προορισμό τους, καθώς και τη ΔΕΡΜΑΕ Α.Ε. για την ευγενική χορηγία του μπουφέ.

Κατά τη διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού-Covid19.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!

NO COMMENTS