Συμμετείχε στη σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας

Η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στη Ρόδο, και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τέθηκε και από τον Δήμαρχο Ρόδου και πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Αντώνη Καμπουράκη, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Ο κ. Καμπουράκης, ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας, για την κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας που λειτουργούν στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας την επιπλέον στελέχωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και την εξοπλισμό τους με σύγχρονα μηχανήματα, για την ασφαλή και έγκαιρη υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων τους.


Στην συνέχεια ο κ. Καμπουράκης, με τον αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργο Τριάντο, μετέβη στο Νοσοκομείο της Ρόδου και παραβρέθηκε στην παράδοση δύο υπερσύγχρονων ειδικών θαλάμων αρνητικής πίεσης, στο ΕΚΑΒ, για την ασφαλή αεροδιακομιδή ασθενών, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, παρουσία του κ. Κικίλα.


Στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, που μετέβη ο Υπουργός Υγείας, ο κ. Καμπουράκης με τον χωρικό αντιδήμαρχο Αρχαγγέλου – Καλλιθέας και Ιαλυσού Γιώργο Πατσάη συμμετείχε στη συνάντηση που είχε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του. Ο κ.Καμπουράκης, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου, ότι ο Δήμος Ρόδου, θα μεριμνήσει για να υλοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την κτιριακή αναβάθμισή του.
Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Καταφέραμε και διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγειονομική κρίση στα νησιά μας. Όλοι μαζί, με ενότητα δώσαμε τον αγώνα μας και κατορθώσαμε να σταθούμε όρθιοι, γεγονός που αναγνωρίστηκε και από τον κ. Κικίλια. Πλέον προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και αναζητούμε σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, την καλύτερη και αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση των νησιών μας και των κατοίκων τους. Οι νησιώτες μας αξίζουν τα καλύτερα και δίνουμε καθημερινά μάχη για την κατάκτησή τους».

NO COMMENTS