Ανακοίνωση για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών εφαρμογών “ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ” και “TRIP2020”

0
358

Η χώρα μας και ο κόσμος όλος δίνει ένα πρωτόγνωρο αγώνα για να εμποδίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Μένουμε σπίτι για να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τη δημόσια υγεία χωρίς να στερούμαστε τις υπηρεσίες του κράτους τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημαντικό ρόλο στην παροχή υπηρεσιών όσο είμαστε σε «καραντίνα» παίζουν οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Ο Δήμος Ρόδου ανταποκρίθηκε άμεσα τόσο στην ανάγκη παροχής διοικητικών υπηρεσιών στους κατοίκους του Δήμου αλλά και στην προσαρμογή των καθημερινών διαδικασιών ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία για το νησί μας. Έτσι, μέσα σε ελάχιστες μέρες από την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, ο Δήμος προμηθεύτηκε και έθεσε σε λειτουργία δύο διαδικτυακές εφαρμογές για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα:

Α. Η εφαρμογή «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ» www.teledimos.gr υποστηρίζει πλήρως την υποβολή μιας ηλεκτρονικής αίτησης καθώς και τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της από την παραλαβή της, μέχρι την επεξεργασία της, την έγκριση ή την απόρριψή της. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην υπηρεσία διαδικτυακά και να υποβάλλουν αιτήσεις προς όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με δυνατότητα παραλαβής του απαντητικού εγγράφου από συγκεκριμένα σημεία ή με αποστολή στο σπίτι τους. Οι πολίτες ενημερώνονται για την πορεία των αιτήσεων / αιτημάτων τους, σύμφωνα με τον τρόπο επικοινωνίας που έχουν επιλέξει (email, τηλεφωνικά ή με SMS).

B. Η εφαρμογή «TRIP2020» www.trip2020.gr  έχει σαν σκοπό την καταχώρηση των στοιχείων ενός πολίτη και των τέκνων του (αν υπάρχουν) και τον έλεγχο αυτών ως προς το αν είναι Μόνιμος κάτοικος Ρόδου ή όχι. Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχει θεσπίσει το κράτος, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν μόνο προς τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Η διαδικασία για τον πολίτη έχει ως εξής: αν κάποιος θέλει να ταξιδέψει προς την Ρόδο θα πρέπει να συμπληρώσει φόρμα η οποία περιέχει Όνομα, Επίθετο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Ημ/νία Γέννησης, Α.Φ.Μ., ΑΔΤ, ΑΜΚΑ, Διεύθυνση κτλ. Όταν συμπληρωθούν τα στοιχεία και πατηθεί το κουμπί «Καταχώρηση», η εφαρμογή στέλνει αυτόματα ένα email στον πολίτη που αποτελεί αντίγραφο της καταχώρησής του. Περιέχει όλα τα στοιχεία που έχει δηλώσει ο πολίτης, όπως επίσης και ένα email για να στείλει πληροφορίες σε περίπτωση που έχει πληκτρολογήσει κάτι λάθος. Αν από τα αρχεία του Δήμου, προκύπτει πως ο αιτών είναι μόνιμος κάτοικος, θα λάβει email με την βεβαίωση κατοικίας του, την οποία θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει στο ταξιδιωτικό πρακτορείο για να μετακινηθεί.

Και οι δύο ανωτέρω εφαρμογές είναι επίσης διαθέσιμες από τον ιστότοπο του Δήμου Ρόδου www.rhodes.gr.

O ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
& ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΗ
ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

NO COMMENTS