Τις ξεχωριστές ομορφιές της Ρόδου, πέρα από το γνωστό στερεότυπο «ήλιος και θάλασσα», το σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο του νησιού συνδεδεμένο με την ιστορική του διαδρομή μέσα στους αιώνες, αλλά και την καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού, υμνεί στο αφιέρωμα της για το νησί, στο τεύχος του Μαρτίου 2023 του περιοδικού “Echappées Belles”, η Γαλλίδα δημοσιογράφος Pauline Waag η οποία επισκέφθηκε τη Ρόδο  στις 20-22 Φεβρουαρίου 2023.

Εντυπωσιάσθηκε, όπως υπογραμμίζει η ίδια στο άρθρο της https://we.tl/t-38SoDtOQEq ), από τη μοναδικότητα του τοπίου της Ρόδου, τη μαγευτική θέα, την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού, τα Μνημεία, τη Μεσαιωνική Πόλη με το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, την Ακρόπολη της Λίνδου – που είναι και εξώφυλλο του περιοδικού στο συγκεκριμένο τεύχος- την ευγένεια των κατοίκων, τη μοναδική ροδίτικη φιλοξενία και τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού.

«Στη Ρόδο θα ανακαλύψετε την υπέροχη ιστορία των Ιπποτών τον Μεσαίωνα,  που έκαναν εκπληκτικές κατασκευές, όπως τα τείχη γύρω από την Ακρόπολη της Λίνδου που φαίνονται στο εξώφυλλο. Ιστορία, αρχιτεκτονική και πολλαπλούς πολιτισμούς των αρχαίων νησιών της Ρόδου και της Κω μπορείτε να τα ανακαλύψετε σε αυτό το τεύχος!» αναφέρει στο αφιέρωμα της η κ. Waag.

Κατά την επίσκεψη της στο νησί η Γαλλίδα δημοσιογράφος είχε αναφέρει: «Ανακάλυψα ένα μέρος τόσο μαγικό όσο ιστορικό αλλά και σύγχρονο, καθώς και τόσο ωραίους ανθρώπους. Θεωρώ ότι οι Γάλλοι αλλά και οι κάτοικοι γειτονικών χωρών που διαβάζουν το περιοδικό μας θα θελήσουν να έρθουν στη Ρόδο και να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του τόπου, την ιστορία και τον πολιτισμό αιώνων, καθώς και τη ζεστασιά και φιλοξενία των κατοίκων του. Φύση, Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, παράδοση και γαστρονομία, συνδυασμένα μοναδικά στο πανέμορφο νησί της Ρόδου. Μία πρόταση για διακοπές και εκτός εποχής».

Το ταξίδι της δημοσιογράφου είχε ως στόχο ουσιαστικά την περαιτέρω προβολή της Ρόδου στους Γάλλους, με εφαλτήριο την μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό της και στη συνέχεια την μοναδικής ομορφιάς φύση της, τα αξιοθέατα της και φυσικά την γνωστή σε όλους ροδίτικη φιλοξενία!

Υπενθυμίζουμε ότι η Γαλλίδα δημοσιογράφος κατά την επίσκεψη της στο νησί, συνοδευόταν από τον έμπειρο ξεναγό Αλέξανδρο Μαργκό, που με τις πλούσιες γνώσεις του τη βοήθησε να διαμορφώσει την εικόνα του νησιού από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, αλλά και από τον προϊστάμενο του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου Κώστα Χατζίκο.

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των ενεργειών της Διεύθυνσης Τουρισμού προς την κατεύθυνση προβολής της Ρόδου σε διεθνή έντυπα, όπως και το γαλλικό περιοδικό “Echappées Belles”, αλλά και σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης υπογραμμίζει:

«Στόχος μας ως Δήμος Ρόδου και ως Διεύθυνση Τουρισμού είναι να δώσουμε έμφαση και να προβάλλουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει η Ρόδος σε όλες τις μορφές τουρισμού. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε όλους τους δημοσιογράφους  που προβάλουν τον τόπο μας. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι οι Γάλλοι επισκέπτες τιμούν τη Ρόδο επί σειρά ετών και είναι  ανάμεσα στους πρώτους στη λίστα με τους περισσότερους τουρίστες που έρχονται στο νησί  κάθε χρόνο. Τους ευχαριστούμε για την αγάπη που έχουν για το νησί μας αλλά και για το γεγονός ότι επισκεπτόμενοι τη Ρόδο όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν στην πράξη, τους καλύτερους πρεσβευτές του νησιού στην πατρίδα τους», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος κ. Βυρίνης.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πλέον ότι η Ρόδος είναι στις πρώτες επιλογές των Γάλλων τουριστών τα τελευταία χρόνια. Οι αριθμοί εξάλλου, οι οποίοι αποτελούν και αδιάψευστους μάρτυρες, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου, κάνουν λόγο για 124.341 Γάλλους τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Ρόδο το 2022 γεγονός που τους φέρνει πέμπτους στη σειρά κατάταξης των επισκεπτών της Ρόδο.

Για την εξαίρετη εικόνα που είχε για το νησί μας και τη φιλοξενία η Γαλλίδα  δημοσιογράφος συνέβαλαν τα μέγιστα Ρόδιοι φορείς και επιχειρηματίες – χορηγοί του press trip και συγκεκριμένα: το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών με τον ξεναγό Αλέξανδρο Μαργκό, η εταιρεία “HI JET RENT A CAR” και το εστιατόριο “NISOS”.

 

 

 

NO COMMENTS