Συμμετοχή του Δήμου Ρόδου στη διοργάνωση της Περιφερειακής «Μαθητιάδας » Νοτίου Αιγαίου 2017

0
142

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 στη αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχιακού μεγάρου , ενόψει της έναρξης της Πρώτης  Περιφερειακής «Μαθητιάδας» Νοτίου Αιγαίου 2017 . Η «Μαθητιάδα» θα διεξαχθεί τη Δευτέρα και Τρίτη , 22 και 23 Μαΐου 2017 , στις εγκαταστάσεις του «Αθλητικού Κέντρου Καλλιπάτειρα» .

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν, ο αντιδήμαρχος Παιδείας , Δια βίου Μάθησης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ρόδου κ. Ιωάννης Κορωναίος, ο Περιφερειακός Δ/ντης Α/θμιας & Β/θμιας εκπ/σης Νοτίου Αιγαίου κ.Βασίλειος Καραγιάννης , η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου  Αιγαίου σε θέματα Δια Βίου Μάθησης κ. Χαρούλα Γιασιράνη , ο Πρόεδρος  του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής και η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Δωδ/σου κ. Μάντα Φατσέα .

Ο σκοπός της «Μαθητιάδας» είναι πρωτίστως παιδαγωγικός. Με σύνθημα « χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης » παρακινεί τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και Δημοτικών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να μάθουν να αγωνίζονται στα γήπεδα και να μη μένουν θεατές, επηρεάζοντας τους με τέτοιο τρόπο ώστε αργότερα να μάθουν να γίνονται οι πρωταγωνιστές της ζωής.

Παράλληλα με κύριο όχημα τον αθλητισμό, παρακινούνται να γνωρίσουν όσα περισσότερα ολυμπιακά αθλήματα ( διαδεδομένα και μη ) επιτρέπουν οι υφιστάμενες υποδομές και να ασχοληθούν σε πιο σταθερή βάση με αυτά , αποκομίζοντας τα θετικά οφέλη της άθλησης μέσα από την προσπάθεια και τη συμμετοχή στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας .

Ο Δήμος Ρόδου , υιοθετώντας τις επιταγές του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ για την ύπαρξη σχέσεων συνεργασίας και συναλληλίας μεταξύ των βαθμών αυτοδιοίκησης και των φορέων γενικότερα, οι οποίες αναπτύσσονται βάσει κοινών συμφωνιών και με το συντονισμό κοινών δράσεων και μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του που αφορούν μεταξύ άλλων τους τομείς Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού , αποδεχόμενος την πρόσκληση του Περιφερειακού Δ/ντη Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Νοτίου Αιγαίου και κατ΄ εξουσιοδότηση της υπ΄αριθ. 336/26.4.2017 ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου , συμμετέχει στην συνδιοργάνωση της «Μαθητιάδας» Νοτίου Αιγαίου 2017 με την συνδρομή δομών και αρμόδιων Υπηρεσιών του , σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων , της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και μπροστάρη για την υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος τον ΔΟΠΑΡ λόγω αρμοδιότητας .

Ευχή όλων μας είναι η επιτυχής διεξαγωγή τη διοργάνωσης με στόχο να εξελιχθεί και να αποτελέσει θεσμό κα παρακαταθήκη για το μέλλον .

 

NO COMMENTS