Έκθεση και δράση του Καλλιτεχνικού Εργαστηριού «Πολυχώρος Χαραυγή»

0
664

Εντυπωσιασμένος από την εξαιρετική έκθεση και δράση του Καλλιτεχνικού Εργαστηριού «Πολυχώρος Χαραυγή» στο Νεστορίδειο Μέλαθρο στην Πλ. Χαρίτου, δηλώνει ο Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Τέρης Χατζηϊωάννου.

«Θέλοντας να υποστηρίξουμε τις σοβαρές προσπάθειες ανθρώπων που διδάσκουν και εκπαιδεύουν δημιουργικά ομάδες ενηλίκων και παιδιών, δώσαμε την ευκαιρία μέσα στον υπέροχο χώρο του Νεστορίδειου Μελάθρου να αναδειχθεί η μοναδική δουλειά που δημιουργούν στις ομάδες τους εδώ και πολλά χρόνια στον Πολυχώρο Χαραυγή.

Ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας έργα ερασιτεχνών άλλα και μικρών παιδιών, αποδεικνύουν ότι η Ρόδος ζουν και δημιουργούν αθόρυβα πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι, άλλα και πολύ καλοί δάσκαλοι στην ζωγραφική, στην κεραμική, στο κόσμημα και στις κάθε είδους καλλιτεχνικές  δημιουργίες.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον και πολύ μεγάλη συμμετοχή είχαν και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έγιναν παράλληλα στο ισόγειο τις πρωινές ώρες, σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο χώρος ζωντάνεψε από τις χαρούμενες φωνές τα γέλια και τις πανέμορφες δημιουργίες των παιδιών.

Σίγουρα είναι μια έκθεση που κανείς Ροδίτης (και όχι μόνο) δεν πρέπει να χάσει».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έκθεση στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης , Νεστορίδειο Μέλαθρο, Πλατεία Γ. Χαρίτου ( εκατό χουρμαδιές).

Διάρκεια μέχρι 31-5-2017

Ώρες λειτουργίας 9.00πμ-9.00μμ

Εκτός Κυριακής και Δευτέρας.

Υπεύθυνη Εργαστηρίων: Λίτσα Παρασκευά

Καλλιτεχνικοί Συνεργάτες: Δημήτρης Βασιλείου, Κώστας Νεοφύτου

Υπεύθυνη Παιδικών τμημάτων: Κατερίνα Αντωνά

Η έκθεση συνδυάζει την παρουσία διαφορετικών τεχνών όπως της ζωγραφικής της κεραμικής της γλυπτικής των κατασκευών, οριγκάμι αλλά και του εικαστικού κοσμήματος .

Ο στόχος της έκθεσης εκτός από τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα έχει και πολιτιστικό.
Προωθεί την εμπλοκή των μαθητών στην καλλιτεχνική διαδικασία με

παροχή ερεθισμάτων για δημιουργική έκφραση και παράλληλα την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης μέσω των πληροφοριών που παρέχονται για τα έργα.

Η εκπαιδευτική εφαρμογή του προγράμματος σε μαθητές- τριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού έγινε με προγραμματισμένες επισκέψεις

( 30 ανά τμήμα) στο χώρο.

Συνολικά επισκέφτηκαν την έκθεση και συμμετείχαν στα προγράμματα 500 παιδιά από σχολεία της πόλης της Ρόδου αλλά και των άλλων Δημοτικών Κοινοτήτων.
Υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων , μέλος της συγγραφικής ομάδας Τα φυλλαράκια της Τέχνης: Καίτη Παρασκευά – Χαραυγή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NO COMMENTS