Με πρωταρχικό στόχο την προώθηση του νησιού της Ρόδου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού, την ενίσχυση των τουριστικών ροών και από την εσωτερική αγορά, καθώς η Ρόδος αποτελούσε ανέκαθεν αγαπημένο και εξαιρετικά δημοφιλή τουριστικό προορισμό και των Ελλήνων τουριστών, αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί,  ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, στην 1η έκθεση “Greek Travel Show” που διοργάνωσε η ΔΕΘ-Helexpo, από τις 19-21 Μαϊου 2017, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi», στην Αθήνα.

Στην έκθεση, η οποία απευθυνόταν κατά κύριο λόγο σε Έλληνες τουρίστες, συμμετείχαν νησιά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, με δικά τους stand, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 «Ψήφο» εμπιστοσύνης έδωσε ο κόσμος στην  1η έκθεση Greek Travel Show, καθώς 9.200 επισκέπτες έσπευσαν να διερευνήσουν τις ταξιδιωτικές τους επιλογές γι’ αυτό το καλοκαίρι, βάζοντας τα καλύτερα θεμέλια για τις επόμενες εκθέσεις που απευθύνονται στον Έλληνα τουρίστα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η έκθεση πέτυχε τον στόχο της να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο το εγχώριο τουριστικό προϊόν και τους ελληνικούς προορισμούς, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό και να βοηθήσει τους Έλληνες δυνητικούς ταξιδιώτες να σχεδιάσουν τις διακοπές τους γρήγορα, εύκολα, αποτελεσματικά και στις καλύτερες τιμές».

Δυναμική ήταν η εκπροσώπηση της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου καθώς τα βασικότερα στελέχη της με επικεφαλής τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου, ανέλυσαν διεξοδικά τόσο στην υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά όσο και στους άλλους πολιτικούς, επίσημους προσκεκλημένους της έκθεσης που επισκέφθηκαν το stand της Ρόδου, τους στόχους και της ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου προς την κατεύθυνση  προώθησης του τουριστικού προϊόντος του νησιού και στην εσωτερική αγορά.

Παρόντες στις συζητήσεις και επαφές όχι μόνον με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης αλλά  και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  ήταν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κος Κώστας Χατζίκος και η Προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Ειρήνη Χατζηνικολάου. Παράλληλα διένειμαν πλούσιο έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου σε όλους τους επισκέπτες ανάμεσα τους και φοιτητές του Τμήματος Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Τους επισκέπτες  υποδέχονταν  με μελεκούνια και κεράσματα που ήταν  προσφορά  της εταιρείας «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo».

Αναλυτικότερα το «παρών» στο περίπτερο της Ρόδου έδωσαν η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κος Γιώργος Καραμέρος, σημειωτέον η Περιφέρεια Αττικής ήταν τιμώμενη Περιφέρεια στην έκθεση, η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κος Αλέξανδρος Θάνος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών – Δικτύων- Χωροταξίας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Αμαρουσίου κα Ειρήνη Μαρία Χαλιώτη, ο δήμαρχος Ναυπλιέων κος Δημήτρης Κωστούρος, με το Ναύπλιο να είναι  τιμώμενη πόλη, καθώς και η αρχαιολόγος κα Ελένη Ράπτη.

Πλούσιες ήταν επίσης και οι παράλληλες εκδηλώσεις της Greek Travel Show, που περιελάμβαναν από πολιτιστικά events με την παρουσίαση εθίμων από όλη την Ελλάδα (τοπικούς χορούς και τραγούδια) και γαστρονομικού χαρακτήρα γεγονότα μέχρι παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων. Χορηγοί της ήταν ο ΟΣΕ και η Fisikon, ενώ υποστηρικτής ο δήμος Αμαρουσίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NO COMMENTS