Παραλίες

1. Αγάθη
agathi
Αμμώδης παραλία, απάνεμη. Βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Ρόδου δίπλα από το Χαράκι και απέχει τριανταοκτώ χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και δέκα χιλιόμετρα από τη Λίνδο. Για να φτάσει κανείς σε αυτήν πρέπει να διανύσει έναν καλό χωματόδρομο δέκα χιλιομέτρων. Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνες.

2. Άγιος Παύλος

agios pavlosΜε βότσαλα, άμμο και πεντακάθαρα πράσινα νερά. Βρίσκεται σ΄ έναν μικρό κόλπο με δύο μικρές αμμουδιές, πολύ κοντά στη Λίνδο και πενήντα χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου. Στη μία παραλία υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνα ενώ η άλλη είναι ερημική και ενδείκνυται για όσους θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους με ηρεμία.

3. Άντονυ Κουίν
antoni kouin
Ιδανική για υποβρύχιες καταδύσεις λόγω της υποθαλάσσιας μορφολογίας της, έγινε διάσημη από τα γυρίσματα της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» που γυρίστηκαν εκεί με πρωταγωνιστή το διάσημο ηθοποιό Anthony Quinn. Περιβάλλεται από βράχια και διαθέτει πεντακάθαρα νερά. Διαθέτει επίσης μία μικρή προβλήτα που δίνει τη δυνατότητα σε σκάφη που την επισκέπτονται να αγκυροβολήσουν. Απέχει δεκαπέντε χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη της Ρόδου και τρία χιλιόμετρα από το Φαληράκι. Έχει βραβευθεί με «Γαλάζια Σημαία».

 

4. Ασκληπιό

Κοντά στο χωριό Ασκληπιό, έχει καταγάλανα νερά και διακρίνεται για το δαντελένιο μήκος της. Απέχει από την πόλη της Ρόδου πενήντα χιλιόμετρα. Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνα.

5. Αφάντου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μεγάλη σε μήκος, με μικρά βότσαλα και άμμο και θάλασσα που βαθαίνει απότομα. Διαθέτει πολλά οργανωμένα σημεία, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνες. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και απέχει από την πόλη της Ρόδου είκοσι δύο χιλιόμετρα και από το χωριό Αφάντου μόλις δύο χιλιόμετρα. Διαθέτει εγκαταστάσεις για beach volley και beach soccer. Δίπλα της βρίσκεται το διάσημο Golf Αφάντου. Έχει βραβευθεί με «Γαλάζια Σημαία».

6. Βαγιές

Βρίσκεται τριάντα οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και πολύ κοντά στη Λίνδο. Διαθέτει χρυσή άμμο και γαλάζια νερά και δεν συγκατελέγεται στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Έχει βραβευθεί με «Γαλάζια Σημαία».

7. Βλυχά
Vlycha
Αγαπημένη παραλία των ντόπιων κατοίκων. Η θάλασσα βαθαίνει αργά και για το λόγο αυτό προτιμάται κυρίως από οικογένειες. Απέχει από την πόλη της Ρόδου σαράντα επτά χιλιόμετρα και από τη Λίνδο τρία χιλιόμετρα. Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνες.

8. Γεννάδι

Gennadi_BeachΜεγάλη σε έκταση παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο. Διαθέτει οργανωμένα και μη οργανωμένα σημεία. Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νησιού και απέχει από την πόλη της Ρόδου εξήντα τρία χιλιόμετρα.

9. Γλύστρα
glistraΠαραλία με ψιλή άμμο. Ήρεμη παραλία, διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνα. Απέχειπενήντα πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου.

10. Γλυφάδα

Glyfada à Rhodes
Glyfada à Rhodes

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Απέχει από την πόλη της Ρόδου εβδομήντα χιλιόμετρα. Διαθέτει πράσινα κρυστάλλινα νερά και πεύκα που φτάνουν έως τα βράχια της θάλασσας.

11. Γούρνες

Κοσμοπολίτικη παραλία στην ανατολική ακτή του νησιού, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και εστιατόριο. Απέχει δέκα περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και τέσσερα από το Φαληράκι. Δίπλα από την παραλία Γούρνες υπάρχουν οι εξίσου διάσημες παραλίες του Νικόλα και η Όασις.

12. Έλλη

PARALIA ELLI
Θεωρείται ως η καλύτερη παραλία της Μεσογείου. Υποδέχεται κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών. Εκτείνεται κατά μήκος της πόλης και διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνες.

13. Ιαλυσός
IALISOS
Είναι από τις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού λόγω του ότι εκτείνεται κατά μήκος της λεωφόρου Ηρακλειδών όπου λειτουργούν μερικές από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού. Αποτελείται από βότσαλα και άμμο ενώ τα νερά βαθαίνουν απότομα. Η παραλία αυτή ενδείκνυται για τους λάτρεις του surfing καθώς είναι ανοιχτή στους ανέμους. Απέχει από τη Ρόδο μόλις οκτώ χιλιόμετρα.

14. Ιξιά
KOLPOS IALISOU
Αποτελεί τη συνέχεια της παραλίας της Ρόδου. Οργανωμένη παραλία με εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ και άνεμο που ευνοεί το surfing.

15. Κάλαθος

Rhodos-KalathosΠαραλία μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων με άμμο και ψιλό βότσαλο, διαθέτει σε πολλά σημεία της ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνες. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού και απέχει από την πόλη της Ρόδου πενήντα χιλιόμετρα και από τη Λίνδο επτά χιλιόμετρα.

16. Καλλιθέα
kalithea
Παραλία με πεύκα και φοίνικες. Κοντά στην παραλία βρίσκονται και οι θερμές ιαματικές πηγές της Καλλιθέας. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την πόλη της Ρόδου. Έχει βραβευθεί με «Γαλάζια Σημαία».

17. Κατσούνι

Ανάμεσα στη Λάρδο και την Κατταβιά, στην ανατολική ακτή του νησιού και πενήντα χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου, η παραλία Κατσούνι διαθέτει χρυσή άμμο, καθόλου πέτρες και ιδανικό περιβάλλον για οικογενειακά μπάνια.

18. Κιοτάρι

Μεγάλη σε μήκος, με ψιλή άμμο, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Διαθέτει εγκαταστάσεις θαλασσίων σπορ και ταβερνάκια κατά μήκος του παρακείμενου παραλιακού δρόμου για γευστικό φαγητό. Απέχει από την πόλη της Ρόδου εξήντα χιλιόμετρα. Έχει βραβευθεί με «Γαλάζια Σημαία».

19. Κολύμπια

Ήσυχη παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια ποδήλατα. Απέχει από την πόλη της Ρόδου είκοσι πέντε χιλιόμετρα. Έχει βραβευθεί με «Γαλάζια Σημαία».

20. Λαδικό
ladiko
Με ψιλή άμμο, βραχάκια και ομπρέλες, απέχει δεκαπέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου. Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Έχει βραβευθεί με «Γαλάζια Σημαία».

21. Λάρδος

Βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού μετά το χωριό Πεύκοι, εξήντα πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και κοντά στο χωριό Λάρδος. Διαθέτει βότσαλα και άμμο. Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνα, εστιατόρια και σημεία ενοικίασης εξοπλισμού θαλάσσιων σπορ. Είναι η μοναδική παραλία στη Ρόδο που έχει βραβευθεί με την ευρωπαϊκή «Γαλάζια Σημαία».

22. Λίνδος
_Lindos
Μία αμιγώς τουριστική παραλία που βρίσκεται κάτω από τον ομώνυμο οικισμό. Διαθέτει ήσυχα κρυστάλλινα νερά, δύο αμμουδιές με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ταβέρνες. Απέχει εβδομήντα χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου.

23. Πεύκοι
Pefkos
Περιοχή με πολλές εξοχικές κατοικίες ντόπιων κατοίκων, διαθέτει οργανωμένη παραλία. Απέχει πενήντα έξι χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου.

24. Πρασονήσι
prasonisi
Παραλία με άμμο, βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού. Αποτελεί παράδεισο για τους windsurfers, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Διαθέτει σημεία ενοικιάσεως εξοπλισμού windsurfing και ταβέρνες με ντόπιες λιχουδιές. Απέχει από την πόλη της Ρόδου ενενήντα δύο χιλιόμετρα.

25. Στεγνά
16_Rhodes_Stegna_Beach_1
Παραλία με άμμο και βότσαλο, διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και ταβέρνες ενώ παρέχει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Απέχει από την πόλη της Ρόδου είκοσι εννέα χιλιόμετρα.

26. Τραγανού ή Τραουνού
traganou
Δεκαπέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και τέσσερα χιλιόμετρα από το Φαληράκι, η παραλία Τραγανού ή Τραουνού είναι γνωστή για τη σπηλιά στη μία της πλευρά. Σε κάποια σημεία της είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνα. Έχει βραβευθεί με «Γαλάζια Σημαία».

27. Τσαμπίκα
tsampika
Είκοσι έξι χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη της Ρόδου και κάτω από το βράχο που φιλοξενεί το διάσημο μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας της Ψιλής, η παραλία της Τσαμπίκας με τη χρυσή άμμο διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνες και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

28. Φαληράκι
paralies rodou

Μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, μία από τις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού, με εγκαταστάσεις θαλασσίων σπορ και bungee jumping, ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bars, εστιατόρια, καφέ και με water park, βρίσκεται δεκατέσσερα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Ρόδου ενώ απέχει δέκα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου. Έχει βραβευθεί με «Γαλάζια Σημαία».

29. Φούρνοι
fournoi
Μικρή παραλία κοντά στο χωριό Μονόλιθος με βοτσαλάκια. Δεν είναι οργανωμένη αλλά ενδείκνυται για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα ήρεμο μπάνιο μακριά από την πολυκοσμία. Εάν επιθυμείτε να προστατευθείτε από τον ήλιο θα πρέπει να μεριμνήσετε για μία ομπρέλα.

30. Χαράκι

DCIM101MEDIADJI_0351.JPG

Παραλία την οποία επισκέπτονται κυρίως οικογένειες. Με βότσαλα και άμμο, σ΄ ένα τμήμα της διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στον παραλιακό δρόμο λειτουργούν εστιατόρια και καφέ. Απέχει τριάντα έξι χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου.