Η Χριστίνα Μαυρίκου ανέβασε την Ελλάδα στο βάθρο του 1ου WTF Παγκοσμίου πρωταθλήματος Taekwondo Beach Ρόδος 2017.

Το απόγευμα της Παρασκευής (5/5) η Μαυρίκου έβαλε τη χώρα μας στον… χορό των μεταλλίων, καθώς πήρε το χάλκινο στο Recognized Poomsae, ενώ ήταν και έβδομη στο Free style Poomsae, στους αγώνες που φιλοξενούνται στον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Τουρκάλα Kamveci, με δεύτερη την Ρωσίδα Skryabina.

“Ένα όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Το poomsae είναι το… λουλούδι του ταεκβοντό”, δήλωσε η αθλήτρια. Η πρώτη κίνησή της ήταν να ζητήσει μία ελληνική σημαία για να πανηγυρίσει, ενώ δεν σταματούσε να χαμογελά.

Η “γνωριμία” της με το ταεκβοντό ήταν τυχαία. Άνοιξε μία σχολή του αθλήματος κάτω από το σπίτι της. Στην αρχή, μικρό παιδί τότε, δεν ενθουσιάστηκε. Της φάνηκε περίεργο το γεγονός ότι έπρεπε να πατήσει ξυπόλητη στο τατάμι. Ο πατέρας της όμως ήταν απόλυτος και εκείνη αναγκάστηκε να υποχωρήσει. “Πάντα μας έλεγε αυτό που ξεκινάμε να μην το αφήνουμε στη μέση”, λέει.

Τελικά, το ταεκβοντό κέρδισε τόσο εκείνη όσο και τον αδελφό της, Γιώργο, με τον οποίο από τότε έως και σήμερα κάνουν τα πάντα μαζί. Ξεκίνησε με τον δάσκαλο Μαγαλιό, συνέχισε με τον δάσκαλο Ιωαννίδη και άρχισαν να έρχονται οι διακρίσεις.

“Στην αρχή ασχολήθηκα με το αγωνιστικό ταεκβοντό, μετά με το poomsae και αναδειχθήκαμε πανελληνιονίκες, τόσο εγώ όσο και ο αδελφός μου. Κάποια στιγμή σταμάτησε το poomsae στην Ελλάδα, αλλά εμείς συνεχίσαμε. Το ταεκβοντό είναι τρόπος ζωής, όταν το αγαπάς, το εξασκείς κάθε ημέρα, παρά τις δυσκολίες”, δηλώνει και ευχαριστεί τους γονείς της, που υπήρξαν πάντα δίπλα της. “Υπήρξαν δύσκολες στιγμές στην εφηβεία, στις πανελλήνιες εξετάσεις, τους τραυματισμούς. Οι γονείς μου ήταν πάντα εκεί, αρωγοί και μας συγκράτησαν. Ποτέ δεν με πίεσαν, μας έλεγαν πάντα μπράβο ό,τι κι αν κάναμε, για αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε με τον αδερφό μου”.

Στη διοργάνωση όμως είχε διπλό ρόλο, καθώς είναι πλέον και προπονήτρια και κάποιοι από τους αθλητές της πήραν μέρος στο 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach. “Αυτή είναι η μεγαλύτερη χαρά. Να δημιουργείς ένα φυτώριο και να βλέπεις τους αθλητές σου να αγωνίζονται”, λέει και προσθέτει για το γεγονός ότι κέρδισε το μετάλλιο μπροστά τους: “Το καλύτερο είναι να αποτελείς πρότυπο για τα παιδιά σου”.

Και βέβαια, ιδιαίτερη σημασία έχει για την Χριστίνα Μαυρίκου το γεγονός ότι κέρδισε το μετάλλιο στην Ελλάδα. “Είναι μεγάλη τιμή το γεγονός ότι το 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach έγινε στη Ρόδο. Είναι πολύ καλό, θα βοηθήσει να διαδοθεί και στην Ελλάδα το poomsae. Ήταν πολύ καλή διοργάνωση, πολύ ωραίοι αγώνες. Ευχαριστώ την ομοσπονδία που μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε μέρος ως σύλλογος”, τόνισε, καθώς αγωνίστηκε ως αθλήτρια του ΑΣ Ιλιού ο Ενάρετος Πολεμιστής.

Όσο για τον αδελφό της, ελπίζει ότι η κοινή τους πορεία θα συνεχιστεί στη Ρόδο και τα μετάλλια, αφού έχουν μπροστά τους το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poomsae (Φαληράκι, 7- Μαΐου), όπου θα πάρουν μέρος αθλητές τους.

Τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων και το Σάββατο

Το Σάββατο (6/5) πέφτει η αυλαία του 1ου WTF Παγκοσμίου πρωταθλήματος Taekwondo Beach. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:00 και το πρωινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 13:00. Για το απογευματινό πρόγραμμα η αγωνιστική δράση θα αρχίσει στις 14:30 και θα ολοκληρωθεί στις 21:00.

Το Σάββατο το απόγευμα οι αγώνες θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από το webtv.ert.gr/ertplay από τις 17.00 έως τις 19.00.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach Ρόδος 2017 στα ακόλουθα links:

https://www.worldtaekwondobeach2017.com/

https://www.facebook.com/worldtaekwondobeach2017

https://www.instagram.com/worldtaekwondobeach2017/

#WTBC2017

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

NO COMMENTS