Μεγάλη η συμμετοχή στις αθλητικές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Δωδ/σου, ο ΔΟΠΑΡ, ο Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδ/σου και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής Δωδ/σου.

  • Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτικό, βιωματικό, αθλητικό σεμινάριο, στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου, το οποίο παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ρόδου.

Το σεμινάριο αποτελείτο από δυο μέρη.

Στο πρώτο μέρος έγινε μια σύντομη παρουσίαση του κ. Παναγιώτη Τσαλουχίδη. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ίδιος και αναφέρθηκε σε όλα. Γύρισε το χρόνο πίσω μιλώντας για το ξεκίνημα της καριέρας του, όταν πιτσιρικάς έπαιζε στις αλάνες, φτιάχνοντας αυτοσχέδια τέρματα. Τόνισε τις αρχές, τις αξίες, την πίστη, την αφοσίωση, την επικέντρωση και την επιμονή στο στόχο που πρέπει να θέτει κάποιος, για να πετύχει και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του. Τίποτα δεν κερδίζεται έτσι απλά, θέλει πολλή προσπάθεια, κόπο και δουλειά. Αν θέλεις μπορείς να τα συνδυάσεις όλα και σπουδές και αθλητισμό, μα πάνω από όλα δεν πρέπει να ξεχάσεις ότι είσαι άνθρωπος, είπε και συνέχισε, το πιο σημαντικό είναι να διαχειρίζεσαι σωστά όσα σου συμβαίνουν όταν βρίσκεσαι κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας, γιατί αυτοί κάποτε θα σβήσουν και τότε θα φανεί η αξία του ανθρώπου.

Οι εκπαιδευτικοί του απηύθυναν αρκετές ερωτήσεις, για το ποδόσφαιρο, για την προπονητική, ακόμη και για την εποχή του «Κοσκωτά» στον Ολυμπιακό, στις οποίες απάντησε πρόθυμα, χωρίς δισταγμό. Ο κ. Τσαλουχίδης δεν έκρυψε τίποτα και δεν μάσησε τα λόγια του.

Στο δεύτερο μέρος εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου, ακολούθησαν ένα μικρό πρόγραμμα με ενδιαφέρουσες ασκήσεις για την εκμάθηση του ποδοσφαίρου. Τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μικροί μαθητές που συμμετείχαν ενεργά, ικανοποιήθηκαν, γυμνάστηκαν και το διασκέδασαν.

  • Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου οι αθλητικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με επισκέψεις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Ρόδου, στο Γ/σιο Σορωνής και στο ΓΕΛ Σορωνής.

Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι Δ/νσεις των σχολείων και οι μαθητές ήταν συγκινητική. Τα παιδιά άκουσαν με μεγάλη προσοχή όλα, όσα τους είπε ο κ. Τσαλουχίδης, ο οποίος με ιδιαίτερα γλαφυρό λόγο προσπάθησε μέσα από δικά του παραδείγματα, να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, να τα παρακινήσει να θέτουν στόχους, τους οποίους θα προσπαθούν να τους κατακτήσουν, γιατί τίποτα δεν είναι αδύνατο, όπως είπε, και να τα προτρέψει να ασχοληθούν με τον υγιή αθλητισμό, ώστε να μεγαλώσουν ισορροπημένα και ευτυχισμένα.

Ευχαριστούμε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις και τους Δ/ντες και τις Δ/ντριες των σχολείων που μας φιλοξένησαν.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλη τη διοίκηση του ΔΟΠΑΡ και ειδικά τον πρόεδρο κ. Στέφανο Κυριαζή, ο οποίος στηρίζει κάθε προσπάθεια της εκπαίδευσης, που αφορά στην ανάπτυξη του αθλητισμού, στο σχολείο. Η αρωγή που μας παρείχαν ήταν σημαντική και συνετέλεσε στην επιτυχή διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων, στα σχολεία του νησιού.

Με εκτίμηση

Αδαμαντία Φατσέα

Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής

Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Δωδ/σου

NO COMMENTS