«Στροφή» προς την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση από τον Δήμο της Ρόδου φαίνεται ότι κάνουν πλέον οι ροδίτες την εποχή της πανδημίας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννης Καμπούρης, εκφράζει την ικανοποίησή του, τονίζοντας όμως ότι «θα μπορούσαμε και καλύτερα».

Όπως έγινε γνωστό, η Διεύθυνση Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών και συγκεκριμένα το στέλεχός της κ. Καστανάκης, δημιούργησε την εφαρμογή των ηλεκτρονικών-ψηφιακών ραντεβού για τους πολίτες.

Όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος, οι δημότες πλέον θα μπορούν, από το κινητό ή το tablet τους, να μπαίνουν στην ψηφιακή αυτή υπηρεσία του Δήμου, το politis.rhodes.gr, και να κλείνουν το ραντεβού τους από Δευτέρα έως Παρασκευή, ακόμη και την ώρα. Μ’ αυτό τον τρόπο προσπαθούν όσο το δυνατόν να περιορίσουν τον συγχρωτισμό στις υπηρεσίες του Δήμου που είναι μεγαλύτερος αυτό το διάστημα λόγω των προκηρύξεων που έχουν βγει και άλλων διαδικασιών που «τρέχουν» και να προφυλάξουν έτσι το προσωπικό και τους πολίτες.

Πάντως, σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό, φαίνεται να έχει καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση των πολιτών να προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου, όπως το δημοτολόγιο και το ληξιαρχείο, με ραντεβού, είτε τηλεφωνικό είτε ηλεκτρονικό.

Θετικά τα συμπεράσματα
Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, τα συμπεράσματα που έχουν εξάγει όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας που γίνεται περισσότερη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου, είναι ότι υπάρχει αλλαγή στη συμπεριφορά των δημοτών καθώς χρησιμοποιούν περισσότερο τις ηλεκτρονικές εφαρμογές και, μάλιστα, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα πορεία του teledimos, για το οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι «πάει ανέλπιστα καλά», καθώς υπάρχει μία συνεχή ροή και για το δημοτολόγιο και για το ληξιαρχείο αλλά και για τις πληρωμές.

Μάλιστα, ο ίδιος, προτίθεται σύντομα να κάνει περιοδεία μαζί με τα στελέχη της Διεύθυνσης ώστε να ενημερώσουν σχετικά με τις εφαρμογές αυτές κάθε ενότητα αλλά και κοινότητα του νησιού, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πρόσφατα με τους Προέδρους.

«Είναι εργαλεία στα χέρια τους. Και αυτό και τα ηλεκτρονικά αιτήματα πολιτών που και αυτά πάνε πάρα πολύ καλά», είπε ο κ. Καμπούρης και ανέφερε ότι ο μεγάλος όγκος αιτημάτων από τους πολίτες καταγράφηκε στη Διεύθυνση Πρασίνου και Τεχνικών Υπηρεσιών ενώ με την εβδομαδιαία αναφορά (report) που βγαίνει για τα ηλεκτρονικά αιτήματα διαπιστώνουν ότι οι διευθύνσεις ανταποκρίνονται στα ηλεκτρονικά αιτήματα τα των πολιτών.

Το συμπέρασμα που εξάγεται, λοιπόν, είναι ότι οι Ροδίτες κάνουν «στροφή» προς την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, ωστόσο ο Αντιδήμαρχος σημείωσε ότι θα μπορούσαμε και περισσότερο αλλά γι’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα των τελευταίων μηνών είναι ικανοποιητικό. Και κατέληξε λέγοντας ότι στόχος τους είναι να γίνει τρόπος ζωής η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση.

ΠΗΓΉ: rodiaki.gr

NO COMMENTS