Συναυλία στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Duo – Gilles Apap, βιολί και Myriam Lafargue στο ακορντεόν
Χώρος : Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου – Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου

Ώρα έναρξης της συναυλίας: 9:00 μ.μ (οι πόρτες ανοίγουν στις 8:30 μ.μ)

“Για μένα, είστε το παράδειγμα ενός μουσικού του 21ου αιώνα. Αντιπροσωπεύετε την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να εξελιχθεί η μουσική: από τη μία πλευρά, ο σεβασμός στην πολύτιμη κληρονομιά των κλασικών έργων, από την άλλη η ανακάλυψη της σύγχρονης παραδοσιακής μουσικής και του δημιουργικού της στοιχείου, όχι μόνο στον αυτοσχεδιασμό, αλλά και στην ερμηνεία”.
Με αυτά τα κολακευτικά λόγια, ο Yehudi Menhuin συνόψισε το πνεύμα και τη μαεστρία του βιρτουόζου βιολονίστα Gilles Apap, ο οποίος εμφανίζεται στο Φεστιβάλ μαζί με την ακορντεονίστα Myriam Lafargue. Χάρη στη μοναδική του προσέγγιση στη μουσική, ο Gilles Apap προσφέρει ένα πρόγραμμα που εκτείνεται από το κλασικό ρεπερτόριο μέχρι είδη όπως η τζαζ και η φολκ από όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα μια μοναδική παράσταση που γεφυρώνει τα όρια μεταξύ των μουσικών στυλ.
Θα ακούσουμε έργα σημαντικών συνθετών, όπως ο Μπαχ, ο Σαρασάτε, ο Κράισλερ και ο Πιατσόλα, καθώς και ένα μείγμα παραδοσιακής μπρετονέζικης και ιρλανδικής μουσικής.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με τίτλο «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα»
Με την ευγενική υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου
Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία γιορτάζει την πέμπτη δημιουργική του χρονιά στη Ρόδο, στις 18 με 30 Σεπτεμβρίου του 2023.
Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (E.O.T).
Είναι μια συν-διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου και του Οργανισμού Arts Spontanés. Με την σημαντική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Βουλής των Ελλήνων, των Δημοτικών επιχειρήσεων Ρόδου μονομετοχική ΑΕ (Δ.Ε.Ρ.Μ.ΑΕ), του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ), του Οργανισμού προώθησης Ροδιακού τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Οργανισμού Ars Artis και από ιδιωτικούς φορείς που στηρίζουν ανιδιοτελώς τον Πολιτισμό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό για όλες τις εκδηλώσεις.

 

 

Date

Σεπ 22 2023
Expired!

Time

21:00

Location

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

NO COMMENTS