«Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας»

Θέμα : Υλοποίηση Πανελλήνιας Δράσης
Τίτλος Δράσης: «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας»
Φορέας Υλοποίησης:Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων , Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Ιαλυσού, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων
Ημερομηνία υλοποίησης: 6 Μαρτίου 2024, ώρα: 10.30-11.15
Τόπος: Πλατεία Ιαλυσού
Το Γενικό Λύκειο Ιαλυσού, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που συνεργάζεται με 520 σχολεία όλων των βαθμίδων (150 Νηπιαγωγεία, 185 Δημοτικά Σχολεία, 112 Γυμνάσια και 73 Λύκεια) από όλη τη χώρα και 1 από την Ίμβρο, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων θα υλοποιήσει πανελλήνια δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο:
«Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10.30-11.15, στην Πλατεία Ιαλυσού.
Στη δράση συμμετέχουν περισσότεροι/ες από 25.000 μαθητές/τριες και πάνω από 1.000 εκπαιδευτικοί.
Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός.
Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες συζητούν για τη βία-τον εκφοβισμό και τις μορφές τους, τα συναισθήματα που προκαλούνται από τη βία και τον εκφοβισμό, την αντιμετώπισή τους και τη σημασία που έχει να σπάμε τη σιωπή αναφέροντας φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.
Την ημέρα της δράσης, οι μαθητές/τριες θα μεταβούν από το σχολείο στην πλατεία Ιαλυσού, όπου θα αναπαραστήσουν περιστατικά βίας και σχολικού εκφοβισμού χρησιμοποιώντας τεχνικές θεάτρου, παντομίμα, παγωμένες εικόνες, δημόσιο και εσωτερικό λόγο. Θα εκφράσουν τα συναισθήματα των θυμάτων βίας και εκφοβισμού φορώντας μάσκες. Θα περάσουν το μήνυμα τους «Σπάσε τη σιωπή» κρατώντας πλακάτ. Στις 11.00 οι μαθητές/τριες αλλά και οι παρευρισκόμενοι θα σπάσουν ταυτόχρονα από ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής ενώνοντας τις φωνές μας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Η υλοποίηση της δράσης σε κεντρικό σημείο της πόλης αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Σας προσκαλούμε να καλύψετε τη δράση συμβάλλοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Με εκτίμηση

Ο επιστημονικά υπεύθυνος
Θεόδωρος Θάνος
Καθηγητής
Παιδαγωγικό Τμ. Ιωαννίνων Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 

Η υπεύθυνη της δράσης

Καμπουράκη Αντωνία –Ειρήνη
Καθηγήτρια
Γενικό Λύκειο Ιαλυσού

Date

Μαρ 06 2024
Expired!

Location

ΙΑΛΥΣΟΣ

NO COMMENTS