Προβολή της ταινίας “Ραγισμένες Καμπάνες”

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου παρουσιάζει την παραγωγή του Μελωδία Ρόδου 103.7 “Ραγισμένες Καμπάνες” του σκηνοθέτη και ραδιοφωνικού παραγωγού Γιώργου Κυπριωτάκη. Την διοργάνωση στηρίζει η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης»

Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου και ώρα 21:00.

Η νέα δημιουργία του Γιώργου Κυπριωτάκη είναι μια δραματοποιημένη αφήγηση επιλεγμένων διηγημάτων της κρητικής πεζογραφίας για την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, τα οποία μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει γνωστά στο ευρύ κοινό.
Μετά την επιτυχία του ντοκιμαντέρ “Η Σπάθα της Οργάνωσης” που απέσπασε το ειδικό βραβείο “Νίκος Κούνδουρος” στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας 2019, ο Γεώργιος Κυπριωτάκης μας συστήνεται ξανά με ένα νέο δημιούργημα βγαλμένο από την κρητική παράδοση.
Η έρευνα που απαιτήθηκε για την συλλογή των πληροφοριών του έργου ήταν πολύμηνη και κατά την διάρκειά της ανασύρθηκαν μικροί “θησαυροί” της σύγχρονης κρητικής λογοτεχνίας, που παραπέμπουν στην γλώσσα και στο ύφος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Τα διηγήματα παρουσιάζονται μέσα από αφηγήσεις της Ευγενίας Δαμαβολίτη Τόλη, του Κωνσταντίνου Μαλαξιανάκη καθώς και του ίδιου του σκηνοθέτη. Οι παρουσιάσεις “ντύνονται” μουσικά από τον Σταύρο Ψαρουδάκη, τον Κυριάκο Σταυριανουδάκη, τον Στρατή Σκαράκη, τον Δημήτρη Βακάκη και επίσης τον Κωσταντίνο Μαλαξιανάκη και την Ευγενία Δαμαβολίτη Τόλη. Εικονολήπτης και βοηθός σκηνοθέτη ήταν ο Δημήτρης Χατζηστεφάνου. Επεγεργασία ήχου Κυριάκος Σταυριανουδάκης.
Ακούγονται αποσπάσματα από τα διηγήματα των Δημήτρη Ν. Θεοδοσάκη και Βελισσαρίου Μουστάκα.
Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων και συγκεκριμένα στο Ακρωτήρι Χανίων στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.
Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα προλογίσει η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Ρένα Παυλάκη.

Μεγάλοι Χορηγοί

Δροσουλίτες
Pane di Capo

Τηλεοπτικός Χορηγός

Θάρρι – Τηλεοπτικός Σταθμός

Χορηγός επικοινωνίας

Real Voice 99,5

Την εκδήλωση στηρίζουν:

 

Χρυσές Αγγελίες Ρόδου

Χορόσπιτο Ιαλυσού

Grano Café-bar

Καταστήματα Κεσίσογλου

Σκουλάς Ελαστικά Ζάντες

Πρατήριο BP Συμιανάκης Μάρκος

Ηρόδοτος Μεταφορική ΙΚΕ

Αρτοζαχαροπλαστείο «Σώταυρος»

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα

 

Date

Απρ 20 2022
Expired!

Time

21:00

Location

Δημοτικό θέατρο

NO COMMENTS