Προβολές ταινιών του 23ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος στη Ρόδο!

20, 21, 22 Νοεμβρίου 2023

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ 

Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε στους φίλους και φίλες του κινηματογράφου στο νησί μας, πως ο Όμιλός μας Cine-Εκπαίδευση για τον οπτικοακουστικό εγγραμματισμό στο πλαίσιο μιας γόνιμης συνεργασίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο θα φιλοξενήσει και εφέτος στη Ρόδο το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδας, με την προβολή τριών ταινιών που είχαν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμά του, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο φετινό χρονικό διάστημα από τις 21 με 29 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει «ότι το σινεμά, μια λαϊκή και δημοκρατική τέχνη, είναι πάντα παρών όταν το χρειάζεσαι, έτοιμο να σε παρηγορήσει, να σου ανοίξει νέους ορίζοντες, να σου προσφέρει την απόλαυση της ψυχαγωγίας και να τονώσει την περιέργεια και τον προβληματισμό»,  αναφέρουν, ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Nicolas Eybalin και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων Θοδωρής Κουτσαύτης.

            Μετά τις προβολές στους θερινούς κινηματογράφους στην Αθήνα, το Φεστιβάλ ταξίδεψε και συνάντησε  το κινηματογραφόφιλο κοινό σε διάφορες περιοχές  της Ελλάδας. Ένας σταθμός του ταξιδιού του είναι και το νησί μας, η Ρόδος.

Η συνεργασία του Ομίλου μας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, δρομολογήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, με πρωτοβουλία της επιτίμου προξένου της Γαλλίας στη Ρόδο Αλίκης Μοσχή, σε σχετική συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ. Σ. με τον τότε διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Patrick Comoy. Πέρυσι το καλοκαίρι (11-14 Ιουλίου 2022) οι φίλοι και οι φίλες του κινηματογράφου είχαν την τύχη να απολαύσουν πέντε ταινίες του 22ου Φεστιβάλ.

Εφέτος είχε προγραμματιστεί η φιλοξενία του 23ου Φεστιβάλ με την προβολή  τεσσάρων ταινιών το  χρονικό διάστημα 30 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2023 στο Κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ. Οι προβολές, όμως,  δεν πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών στο νησί μας. Είχαμε υποσχεθεί στη σχετική μας ανακοίνωση για την αναβολή του προγράμματος ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την πραγματοποίησή του στους φθινοπωρινούς μήνες. Ανακοινώνουμε, λοιπόν, εδώ με χαρά ότι σε συνεννόηση με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με νέα σύμβαση συνεργασίας,  θα προβληθούν  3(τρεις) ταινίες στην αίθουσα 5 του  φιλόξενου Κινηματογράφου ΠΑΛΛΑΣ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό με την ευγενική υποστήριξη της Γαλλικής Προξενικής Αρχής στη Ρόδο.

 

          Τίτλοι ταινιών – πρόγραμμα προβολών   

Ώρα προσέλευσης 19:30- Ώρα προβολών 20:00

Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική οικονομική ενίσχυση του Ομίλου

-Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023: Ο Κόσμος Μετά από Μας-Le monde après nous, 2022

Σκηνοθεσία: Michel Leclerc, Γαλλία, Κωμωδία, 110′

-Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023: Σχετικά με την Τζοάν– À propos de Joan, 2022

Σκηνοθεσία: Laurent Larivière, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Δράμα – Αισθηματική, 101΄

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023: Θυμωμένη Άννυ– Annie Colère 2022

Σκηνοθεσία: Blandine Lenoir, Γαλλία, Δραματική κωμωδία, 119΄

            Καθημερινά στο διάστημα του τριήμερου προβολών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ανακοινώνεται συνοπτική παρουσίαση της ταινίας που θα παρακολουθήσουμε και  λοιπές πληροφορίες. Επιπρόσθετα, σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τους θεατές θα διανέμεται και  στην είσοδο του κινηματοθέατρου.

mailto: https://www.facebook.com/groups/cine.ekpaideysi

mailto: https://www.facebook.com/omiloscine.ekpaideysh

 

 

 

Date

Νοέ 20 2023 - Νοέ 22 2023
Expired!

NO COMMENTS