Passion/Πάθος, η ταινία που αναγγέλλει την τρίτη έκδοση του Φεστιβάλ « Ευρωπαϊκή Πολυφωνία » στη Ρόδο

 

Ρόδος, Παρίσι, 7 Ιουλίου 2021

 

Passion/Πάθος, η ταινία που αναγγέλλει την τρίτη έκδοση του Φεστιβάλ « Ευρωπαϊκή Πολυφωνία » στη Ρόδο.

Το Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για τις 22 με 31 Οκτωβρίου 2021 και γιορτάζει την τρίτη δημιουργική του χρονιά.

Για την ανακοίνωση του μουσικού προγράμματος και την άφιξη της Γαλλικής χορωδίας Mikrokosmos, το Φεστιβάλ παρουσιάζει μια πρωτότυπη ταινία η οποία διεισδύει στα παρασκήνια της χορωδίας μέσα από μια ιστορία που διαδραματίζεται μεταξύ των μουσικών-ηθοποιών.

Η ταινία ονομάζεται « Passion/Πάθος » και είναι Ελληνογαλλικής παραγωγής. Ένα μουσικό, πολιτιστικό και ανθρώπινο ταξίδι διάρκειας 20 λεπτών.

Θα μπορούσατε να θυσιάσετε τα πάντα για το πάθος σας;

Αυτό κάνει ο Ιωνάς, ένας νεαρός από την Ελλάδα που το πάθος του είναι η μουσική. Θα εγκαταλείψει τη ζωή που είχε στο νησί της Ρόδου, με την ελπίδα να ενταχθεί στη διάσημη χορωδία Mikrokosmos στη Γαλλία.

« Είναι μια ωδή στη μουσική, στη δύναμή της να νικά όλα τα εμπόδια και να μας μεταμορφώνει. Δημιουργεί μια γέφυρα μεταξύ δύο χωρών, με την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων. »   

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, στην πόλη Βιερζόν και στο νησί της Ρόδου με την συμμετοχή Ελλήνων και Γάλλων ηθοποιών όπως ο Gabriel Mirété, η Léa Issert, ο Κωστής Σαββιδάκης, ο Σπύρος Σπανός, η Πειραματική Χορωδία του Δήμου Ρόδου η Θεατρική ομάδα Πράξης κ.α.

Η πρεμιέρα της ταινίας « Passion/Πάθος » έχει προγραμματιστεί στις 8 Ιουλίου του 2021 στις 8 μ.μ στο κανάλι Youtube του Φεστιβάλ και θα είναι διαθέσιμη για όλους.

Link : https://youtu.be/jX5y3o4yELg

Παρά τους περιορισμούς της πανδημίας η όμορφη ομάδα μουσικών, τεχνικών και ηθοποιών του σκηνοθέτη Gabriel Mirété κατάφεραν να υλοποιήσουν τα γυρίσματα της ταινίας, οδηγώντας μας στην καρδιά της χορωδίας Mikrokosmos.

Ο Gabriel Mirété είναι ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Ζει στο Παρίσι και είχε την ευκαιρία να ζήσει τις δύο πρώτες εκδόσεις του Φεστιβάλ « Ευρωπαϊκή Πολυφωνία ». Εμπνευσμένος από τα μέρη, από τις συναντήσεις που έγιναν στο Φεστιβάλ και από τους μουσικούς της χορωδίας Mikrokosmos. Έγραψε και

σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους στην οποία υποδύεται και τον βασικό χαρακτήρα του έργου, τον Ιωνά. Ο Gabriel Mirété κέρδισε το κοινό με την πρώτη του ταινία, “Ambre” λαμβάνοντας βραβεία από σημαντικά Φεστιβάλ στη Ρουμανία, τη Γλασκώβη, τη Μόσχα, την Ατλάντα, το Λος Άντζελες … Είναι επίσης ηθοποιός σε σειρές και ταινίες μεγάλου μήκους.

Για να γίνουν πιο ρεαλιστικές οι σκηνές οι βασικοί ηθοποιοί Léa Issert και Gabriel Mirété διείσδυσαν στη χορωδία Mikrokosmos κατά την διάρκεια της πρόβας και των συναυλιών. Τραγούδησαν μαζί με τους επαγγελματίες χορωδούς, συμμετείχαν στη χορογραφία, έγιναν ένα μαζί με τους μουσικούς ενώ η κάμερα ακολουθούσε τις κινήσεις τους.

Η χορωδία Mikrokosmos έχει μια ιδιαίτερη αισθητική, που προέρχεται από το θέατρο, τροφοδοτείται από διαφορετικούς πολιτισμούς και τον κινηματογράφο.  Οι μουσικοί βρίσκονται συχνά σε κίνηση, τραγουδούν γύρω από το κοινό, υποδύονται χαρακτήρες, προσκαλώντας μας στον ονειρικό τους κόσμο.

Η μουσική της ταινίας έχει ηχογραφηθεί εξ ολοκλήρου από την χορωδία Mikrokosmos εκτός από το έργο της τελευταίας σκηνής. Ο σύγχρονος συνθέτης Σάββας Καραντζιάς εμπλούτισε το ρεπερτόριο της ταινίας με ένα καινούργιο έργο «Πάθος», που έγραψε ειδικά για την συγκεκριμένη σκηνή.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί πως μια καμπάνια διαδικτυακής χρηματοδότησης (crowdfunding) έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να γίνει μέρος της ταινίας. Οι οργανισμοί Arts Spontanés, και SIKANA με έδρα το Παρίσι και η Ars Artis, με έδρα τη Ρόδο, συγκέντρωσαν 10.000 ευρώ μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Ulule, για να ολοκληρώσουν τη χρηματοδότηση της ταινίας.

Η ταινία δέχτηκε σημαντική στήριξη από τους συνεργάτες του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία. Φέτος το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από  τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ),  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  και στηρίζεται από τον ΠΡΟΤΟΥΡ, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ,τη Γαλλική Προξενική Αρχή της Ρόδου και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). 

 Γέφυρα Παρίσι-Ρόδος

Το φεστιβάλ « Ευρωπαϊκή Πολυφωνία » είναι μια  σημαντική Ελληνογαλλική συνεργασία που ξεκίνησε το 2019. Αυτός ο πρωτότυπος και πολυδιάστατος καλλιτεχνικός θεσμός δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Οργανισμού Arts Spontanés και της Ars Artis που έχει την έδρα της στη Ρόδο.

Για δέκα συνεχόμενες ημέρες, η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι μουσικής και τέχνης. Στο φεστιβάλ δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να λάβει μέρος σε πολυάριθμα διαδραστικά μουσικά εργαστήρια και συναυλίες υψηλής αισθητικής στις οποίες συμμετέχουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα. Είναι ένας καινούργιος τρόπος γνωριμίας του κοινού με την κλασική μουσική μέσα από την τέχνη.

Ένας από τους κυριότερους στόχους του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της Ρόδου ως εξέχουσας καλλιτεχνικής πρωτεύουσας και η εδραίωση της σαν έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς πολιτιστικού τουρισμού διεθνώς. Επίσης, κύριο μέλημα του φεστιβάλ αποτελεί η ανάπτυξη και η προώθηση της μουσικής στους νέους.

Για να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες ανακαλύπτοντας τη Γαλλική χορωδία Mikrokosmos, σας προσκαλούμε στο 3ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση Φεστιβάλ

Σάββας Καραντζιάς, πρόεδρος Οργανισμού Ars Artis

Χρύσανθος Αντωνίου, πρόεδρος Γαλλικού Οργανισμού Arts Spontanés

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ :

https://www.festivaleuropeanpolyphony.com/

 

Date

Ιούλ 08 2021
Expired!

Time

20:00 - 20:00

NO COMMENTS