Παρουσίαση του βιβλίου της Ζέτας Παπανδρέου «Χώρος και τραυματική μνήμη. Ο προσφυγικός οικισμός των Τουρκοκρητικών της Ρόδου»

Ο Δήμος Ρόδου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου και οι Εκδόσεις Κουκκίδα σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Ζέτας Παπανδρέου «Χώρος και τραυματική μνήμη. Ο προσφυγικός οικισμός των Τουρκοκρητικών της Ρόδου», το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 18.30, στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Η συγγραφέας Ζέτα Παπανδρέου είναι διδάκτωρ Ιστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας και μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το βιβλίο της αναφέρεται στην ιστορία των Τουρκοκρητικών και την εγκατάστασή τους στα Κρητικά, αλλά και στην ιστορία των Μουσουλμάνων της Ρόδου μέχρι σήμερα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μαριάνθη Γεωργαλίδου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Δημήτρης Κυπριώτης, διδάκτωρ Ιστορίας, Ειρήνη Ε. Τόλιου, προϊσταμένη ΤΜ. ΓΑΚ Ρόδου και Σύρου, Σουλεϊμάν Αλάγιαλη – Τσιαλίκ, ποιητής, Γιώργος Ζαχαριάδης, δημοσιογράφος. Συντονιστής θα είναι ο Πέτρος Σπανός, τ. σχολικός σύμβουλος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Date

Μαρ 09 2024
Expired!

NO COMMENTS