Πανόραμα Ελληνικής Μουσικής

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου(ΔΟΠΑΡ) παρουσιάζει τη μοναδική συναυλία με τίτλο “Πανόραμα Ελληνικής Μουσικής” με τη Μεμνουνέ Κιαζίμ και την Athens Sinfonietta, την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.
Η πολυσύνθετη μουσικός Μεμνουνέ Κιαζίμ και η Athens Sinfonietta, υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Αραβίδη, παρουσιάζουν μία συναυλία για πιάνο, ορχήστρα εγχόρδων και φωνή με ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει πάνω από έναν αιώνα Ελληνικής μουσικής, με αγαπημένες μελωδίες των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών και πρωτότυπα έργα από τη Μεμνουνέ.
Από «λαϊκές» μελωδίες μέχρι τις διεθνούς φήμης συνθέσεις του Χατζηδάκι, του Θεοδωράκη, αλλά και πιο μοντέρνων συνθετών όπως του Σπανουδάκη, η δυναμική συνεργασία της ροδίτισσας Μεμνουνέ Κιαζίμ και της Athens Sinfonietta είχε ως αποτέλεσμα ένα πλήρες πανόραμα που περιλαμβάνει αγαπημένα δείγματα της Ελληνικής μουσικής παραγωγής από τον προηγούμενο αιώνα, όπως μοναδικά έχει ενορχηστρώσει η συνθέτις, που θα μας ταξιδέψουν σε γνώριμα μέρη και συναισθήματα. Παράλληλα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πρωτότυπη μουσική της συνθέτιδος, αλλά και τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση σε μουσική της Μεμνουνέ Κιαζίμ και στίχους του επίσης Ρόδιου στιχουργού Νίκου Ορφανίδη.
Συμμετέχει η Αμαλία Τάτση, mezzo soprano. Φιλική συμμετοχή της Μεικτής Χορωδίας του Δήμου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή.
Λίγα λόγια για τους συντελεστές
Μεμνουνέ Κιαζίμ: μία χαρισματική συνθέτις και δυναμική δεξιοτέχνις πιανίστα από τη Ρόδο. Σπουδάζοντας πιάνο και σύνθεση με μερικούς από τους κορυφαίους δασκάλους και σολίστες στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Γαλλία και την Αυστρία, η Μεμνουνέ είναι μία εξαιρετικά ικανή πιανίστα, αναγνωρισμένη σολίστα και καινοτόμα συνθέτις, που καταφέρνει να συναρπάζει κάθε κοινό με την πλούσια πολιτιστική της ταυτότητα και ένα μοναδικό πιανιστικό ταπεραμέντο, έχοντας ανεβάσει δεκάδες μουσικές παραγωγές, που κάθε μία ξεχώριζε για την πρωτοτυπία της, και έχει ερμηνεύσει σε εκατοντάδες συναυλίες, τόσο επαγγελματικά όσο και για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Γεώργιος Αραβίδης: ένας διευθυντής ορχήστρας με δεκαετίες εμπειρίας και από τους πλέον έγκυρους καθηγητές σύνθεσης και διεύθυνσης. Έχει διευθύνει όλες τις κύριες ορχήστρες της Ελλάδας σε συναυλίες στους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους. Το 2005, συνιδρύει την Athens Sinfonietta in 2005, και ως διευθυντής της, έχουν δώσει συναυλίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδα, με ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.
Αμαλία Τάτση: Η Αμαλία Τάτση ολοκλήρωσε μουσικές σπουδές στο πιάνο και τη φωνητική, αλλά και στην κλασική φιλολογία. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και με άλλα μουσικά και χορωδιακά σύνολα.
Ισχύουν οι περιορισμοί που αφορούν την αντιμετώπιση της COVID19 και είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και επίδειξης εγγράφου ταυτοπροσωπίας. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο.
Τόπος: Δημοτικό Θέατρο Ρόδου
Ημερομηνία: 30/12/2021
Ώρα: 20:00

 

Date

Δεκ 30 2021
Expired!

Time

08:00

Location

Δημοτικό θέατρο

NO COMMENTS