Μουσικό-θεατρικό έργο «Οι Μύθοι της οδού Ιπποτών»

Το νέο έργο της Ναταλίας Καποδίστρια και του Αντώνη Κυζούλη, με ερμηνεύτρια την Μπέττυ Χαρλαύτη στο μαγευτικό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στη Ρόδο

Αυτό το καλοκαίρι, στις 19 Αυγούστου, στο πανέμορφο νησί της Ρόδου, θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση του μουσικό-θεατρικού έργου «Οι Μύθοι της οδού Ιπποτών», εμπνευσμένο από τον ομώνυμο δρόμο, στο Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου της Ρόδου (Καστέλο).
Με φόντο το μεσαιωνικό σκηνικό της μαγευτικής Ρόδου μέσα στο οποίο μεγάλωσε ο διακεκριμένος συνθέτης Αντώνης Κυζούλης- μεταφερόμαστε μουσικά σε ένα φανταστικό χωροχρονικό πλαίσιο.
Ιστορικοί συμβολισμοί παντρεύονται με υπερρεαλιστικά στοιχεία μέσα από τα κείμενα και τους στίχους της Ναταλίας Καποδίστρια, η οποία συμπράττει ως αφηγήτρια και υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης.
Το έργο ερμηνεύει μουσικά, η διακεκριμένη μεσόφωνος Μπέττυ Χαρλαύτη, γνωστή μεταξύ άλλων και από την μακρόχρονη συνεργασία της με τον κορυφαίο Μίκη Θεοδωράκη.
Συμμετέχει η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., υπό τη διεύθυνση της Άντζελας Σπανού.
Παίζουν οι μουσικοί: Τάσος Αναστασιάδης (βιολί), Oksana Glushkova (βιολοντσέλο), Μάνος Κατσάνος (κόντρα μπάσο), Τάσος Νάνος (κόρνο), Πάνος Παπαδημητρίου (κλαρινέτο), Στάθης Σκανδαλίδης (κιθάρα), Άντζελα Σπανού (πιάνο).

Η παράσταση αποτελεί μία πρωτότυπη παραγωγή του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Καστέλο, την Παρασκευή 19 Αυγούστου και ώρα 21:00. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

 

Date

Αυγ 19 2022
Expired!

Location

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

NO COMMENTS