«ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ»

Με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στη μητέρα Ελλάδα, στις 7 Μαρτίου, η σειρά: «Μια σταγόνα Ροδιακής Ιστορίας» σε συνεργασία με τον «Όμιλο Cine-Εκπαίδευση για τον οπτικοακουστικό εγγραμματισμό» προβάλλουν την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στις 20:00μ.μ. το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, το νέο ιστορικό ντοκιμαντέρ: «ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ – Α TESTA ALTA» του δικηγόρου, σκηνοθέτη και συντονιστή τού κινηματογραφικού εργαστηρίου Cine-Chevalier Γιώργου Τζεδάκη.
Αυτό το νέο ντοκιμαντέρ αναφέρεται στις 3 συνολικά, μαρτυρικές εκτελέσεις Δωδεκανήσιων Αντιστασιακών (δηλ. των: Ν. Σάββα, Ν. Βρούχου, Γ. Κωσταρίδη, Γ. Δενδρινού, Στ. Γέροντα και Κλ. Χατζηγεωργίου) επί Ιταλοκρατίας και αργότερα επί Γερμανικής κατοχής.
Η ταινία, όπως και οι υπόλοιπες της σειράς: «Μια σταγόνα Ροδιακής Ιστορίας» του γνωστού σκηνοθέτη, αποδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι η αφοσίωση και η διεκδίκηση του δίκαιου αγώνα για την ελευθερία ανθρώπων και λαών δεν είναι ποτέ μια χαμένη υπόθεση, όσες προσπάθειες, κόπους και θυσίες και αν χρειαστούν για την πραγμάτωσή του.
Την ταινία σκηνοθέτησε ο ίδιος ο κινηματογραφιστής Γιώργος Τζεδάκης μαζί με την βοηθό σκηνοθέτη Βούλα Γιορδαμνή – Κασσανή. Το μοντάζ της ταινίας είναι τού Νίκου Τζεδάκη και η αφήγηση είναι τού Στάμου Παπασταματίου.
Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Καλή θέαση!

Οι συνδιοργανωτές:
«Μια σταγόνα Ροδιακής Ιστορίας»
«Όμιλος Cine-Εκπαίδευση για τον οπτικοακουστικό εγγραμματισμό»

Χορηγοί επικοινωνίας:
Ραδιόφωνο Λυχνάρι 91,7 Fm Ρόδος
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό Λωτός
Υπό την αιγίδα τού ΔΟΠΑΡ

 

Date

Μαρ 08 2024
Expired!

Time

20:00

Location

Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

NO COMMENTS