Η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου γιορτάζει το Αγαθονήσι της

Την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.00 στον αρχαιολογικό χώρο της Παναγίας των Ιπποτών του Μπούργκου, στη Μεσαιωνική Πόλη, η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» τιμά το Αγαθονήσι, γιορτάζοντας τον Άγιο Παντελεήμονα που είναι και ο αγαπημένος Άγιος των αποδήμων της Καλύμνου.

Η παραδοσιακή, μουσικοχορευτική εκδήλωση, αποτελεί συνδιοργάνωση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), με τη στήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και πραγματοποιείται την ίδια ώρα, που επίσης το ακριτικό Αγαθονήσι θα γιορτάζει την ετήσια, καλοκαιρινή γιορτή, με την παρουσία επισκεπτών από τα γύρω νησιά του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Με τον τρόπο αυτό, αρχίζει ένας νέος κύκλος δράσεων της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, που όπως είναι γνωστό, υποσχέθηκε να δώσει ουσιαστική σημασία και στα μικρά νησιά της Επαρχίας Καλύμνου, αναδεικνύοντας τα ήθη, τα έθιμα και γενικότερα την πολιτιστική παράδοσή τους.

Θα παρουσιαστούν χοροί της Μικράς Ασίας, των Επτανήσων και της Δωδεκανήσου, από τα χορευτικά της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Βιλλανόβα Παραδεισίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού.

Να σημειωθεί τέλος ότι, οι παραδοσιακές φορεσιές του ακριτικού νησιού, εστάλησαν από το Αγαθονήσι και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλόγου «ΥΕΤΟΥΣΑ» κ. Κωνσταντίνο Κόττορο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Date

Ιούλ 26 2022
Expired!

Time

21:00

Location

Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου

NO COMMENTS