5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και μουσικής

Το φημισμένο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής “TREASURE OF HELLAS”, έχοντας τη σταθερή υποστήριξη του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη, αλλά και του προέδρου του ΔΟΠΑΡ Τέρη Χατζηιωάννου, επιστρέφει για πέμπτη συνεχή χρονιά, διεξάγοντας τις εκδηλώσεις του στη Ρόδο. Το Φεστιβάλ, που χαίρει διεθνούς φήμης, είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Ακαδημίας Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών.

Ο κύριος στόχος του Φεστιβάλ είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας για παιδιά και νέους, που προωθεί τη συνάντηση πολιτισμών, τη συζήτηση και τη δημιουργία ενός κλίματος κατανόησης και σεβασμού απέναντι στις όποιες πολιτισμικές και εθνικές διαφορές. Όλα αυτά, μέσω της τέχνης.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει Διεθνή Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό για διάφορες ηλικιακές ομάδες, στις κατηγορίες χορού, φωνητικής, θεάτρου και μουσικών οργάνων. Οι συμμετέχοντες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να εμφανιστούν στο Κινηματοθέατρο Ρόδον και στο Δημοτικό θέατρο, για να παρουσιάσουν τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα σε ειδικούς διεθνούς φήμης, οι οποίοι και θα τους αξιολογήσουν.

Το Πρόγραμμα είναι πλούσιο σε δραστηριότητες και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικά προγράμματα όπως τα μαθήματα (master classes) όπερας, τζαζ, φωνητικής, μοντέρνου και παραδοσιακού χορού, θεατρικών μαθημάτων και εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

Το πολιτιστικό ενδιαφέρον για την κοινωνία της Ρόδου είναι οι εμπειρίες που θα αποκτήσουν τα παιδιά και οι νέοι τοπικοί καλλιτέχνες από τις διάφορες σχολές χορού, τα ωδεία και τα σχολεία, έχοντας διαγωνιστεί και συνεργαστεί με συνομηλίκους καλλιτέχνες από την Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Εσθονία, την Τουρκία, την Ινδία και τη Γκάνα.

Το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον του Φεστιβάλ είναι το μοναδικό για τα τοπικά δεδομένα Κονσέρτο – Gala στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ”, με χορό, τραγούδι και μουσική. Εκεί, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους εμάς να απολαύσουμε μια φανταστική παράσταση, με τη συμμετοχή τετρακοσίων νέων καλλιτεχνών.
Η είσοδος είναι δωρεάν.

Οι συμμετέχοντες από το εξωτερικό θα διαμείνουν στο πολυτελές ξενοδοχείο Rodos Palace 5*, το οποίο συμβάλλει και ως χορηγός φιλοξενίας στην όλη διοργάνωση.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ:
Τελετή έναρξης 20/10 20:30 Ρόδος – Παλάς αίθουσα Τζούπιτερ.

Διαγωνισμός τραγουδιού, χορού, μουσικών οργάνων και ζωγραφικής, Σάββατο 21/10 Απο 9:00 εως 19:00 στο Δημοτικό θέατρο και Ρόδον

Παράσταση Γκαλά Κυριακή 22/10 20:30.

Date

Οκτ 21 2023
Expired!

Location

Δημοτικό θέατρο

NO COMMENTS