14ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ 7-13 Σεπτεμβρίου 202Ι

“Μαγικές Βραδιές Μουσικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου”

Το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου, ανοίγει και φέτος τις πύλες του για να υποδεχθεί για 14η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου. Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών, στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου ιδρύθηκε το 2007 με στόχο την αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας του πανέμορφου αυτού τόπου, την προώθηση του Πολιτιστικού Τουρισμού, καθώς και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομίας του νησιού. Το φεστιβάλ έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τα Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ και προσελκύει κάθε χρόνο φιλόμουσο κοινό από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ
Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου
Όπερα “Ιδομενέας” του W. A. Mozart
Teatro Grattacielo New York
Camerata Bardi Vocal Academy New York
Το Λυρικό Θέατρο “Teatro Grattacielo” με έδρα τη Νέα Υόρκη και η Camerata Bardi Vocal Academy N.Y, παρουσιάζουν την όπερα “Ιδομενέας” του W. A. Mozart, σε πρωτοποριακή μορφή alla breve . Η όπερα “Ιδομενέας” είναι μια συμπαραγωγή του Teatro Grattacielo με το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης. Πρωταγωνιστούν βραβευμένοι λυρικοί τραγουδιστές της Camerata Bardi Vocal Academy N.Y που έχουν διακριθεί στους συγκεκριμένους ρόλους και προέρχονται από την Ν. Υόρκη και από χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. (Κίνα , Ισπανία, Πορτογαλία, Ισραήλ, Ελλάδα)
Με αυτή την υπέροχη όπερα η οποία είναι εμπνευσμένη από την Ελληνική μυθολογία και την ιστορία του βασιλιά Ιδομενέα της Κρήτης, σε σκηνοθεσία Στέφανου Κορωναίου, που είναι ο Καλλιτεχνικός και Γενικός Διευθυντής του πολιτιστικού οργανισμού (Teatro Grattacielo & Camerata Bardi), το φεστιβάλ γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Opera “IDOMENEO” alla breve
Wolfgang Amadeus Mozart
Teatro Grattacielo New York
Camerata Bardi Vocal Academy New York
Stefanos Koroneos stage director
Lance Keller Lewis lighting designer
Kostas Tzanidakis costumes designer
Kinneret Ely-ILIA
Nikitas Gritzalis-IDOMENEO
Chung Wing Kwan-ELLETRA
Eva Marco-IDAMANTE
Marios Maniatopoulos-ARBACE
Pavlos Kordis -piano

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου
Opera Gala Concert
Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας
Με την ευκαιρία της επετείου των 44 χρόνων από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας, το φεστιβάλ αφιερώνει αυτή τη συναυλία στη μνήμη της, με τη συμμετοχή διεθνών λυρικών τραγουδιστών της Cαmerata Bardi Vocal Academy της Νέας Υόρκης από όλο τον κόσμο: Kinneret Ely- σοπράνο Nikitas Gkritzalis- τενόρος, Chung Wing Kwan-σοπράνο, Marios Maniatopoulos -τενόρος και Eva Marco -Μέτζο σοπράνο. Στο πιάνο συνοδεύει ο Παύλος Κορδής Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άριες και ντουέτα από γνωστές όπερες των: A. Dvořák, G. Verdi, G. Bizet, W.A.Mozart, P. I Tchaikovsky, J. Stauss, G. Puccini, F. Clea

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου
Ορχήστρα Εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
Η Ορχήστρα εγχόρδων της ΚΟΑ , στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με τον τίτλο φεστιβάλ “ΜουσιΚώς”, συμμετέχει στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, με τους εξέχοντες μουσικούς της υπό την διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Νίκου Χαλιάσα και τη συμμετοχή του διάσημου Βέλγου φλαουτίστα Marc Grauwels. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: Gluck, Tchaikovsky, Verdi, Γούζιου και Κωνσταντινίδη.
Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου
Γιώργος Θεοφάνους, συνθέτης-πιανίστας
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια σπουδαίας μουσικής πορείας του ταλαντούχου συνθέτη και πιανίστα Γιώργου Θεοφάνους που χάρισε στο Ελληνικό τραγούδι μεγάλες επιτυχίες που αγαπήθηκαν πολύ και άντεξαν στον χρόνο. Με τη συνοδεία τεσσάρων εκπληκτικών φωνών, τη συμμετοχή εξαιρετικών μουσικών και τον ίδιο τον συνθέτη να συνοδεύει στο πιάνο, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια μοναδική συναυλία , με στόχο να μας κάνει συνοδοιπόρους σ’ αυτό το ταξίδι των 30 χρόνων.
Καλλιτεχνική & Γενική Διεύθυνση
Πηνελόπη Σερδάρη
Συνδιοργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου , Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού -Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του ΕΟΤ, του Teatro Grattacielo New York και της Camerata Bardi Vocal Academy NY
Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο

Επίσημος χορηγός:
ΔΕΔΔΗΕ
Χορηγοί φιλοξενίας :
ATRIUM HOTELS
MITSIS HOTELS
Χορηγοί :
Yachting Club, Μεσαιωνικό Ρόδο
Χορηγοί επικοινωνίας:
Εφημερίδα Ροδιακή, Εφημερίδα Δημοκρατική, Ράδιο Λυχνάρι. Αιγαίο TV, rhodes.com.gr
Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου
ΔΟΠΑΡ: 22410 27427 εσωτερικό 5
*Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα υγείας που προβλέπονται για τον covid 19
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ Rhodes International Festival στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΔΟΠΑΡ
Aegean Islands
Teatro Grattacielo
Camerata Bardi Vocal Academy
Stefanos Koroneos
Kinneret Ely, Soprano
@Nikitas Gritzalis
Eva Marco
@zara Wing-Kwan Chung
Zara Wing
mario.maniato
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών / Athens State Orchestra
George Theofanous
Atrium Platinum Luxury Resort Hotel & Spa
Mitsis Grand Hotel
ΔΕΔΔΗΕ
Ραδιόφωνο Λυχνάρι – Radio Lihnari Ροδιακή Εφημερίδα
Δημοκρατική της Ρόδου
rhodes.online
Aigaio Tv
Yachting Club Cafe
Medieval Rose Festival of Rhodes

Date

Σεπ 07 2021 - Σεπ 13 2021
Expired!

Time

09:00 - 10:00

Location

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

NO COMMENTS