Σας ενημερώνουμε, εκ νέου, ότι το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβαρδών «Κάμειρος», συνδιοργανώνουν πεζοπορία την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, στις 09:15 το πρωί, με αφετηρία το μοναστήρι της Αγίας Άννας της περιοχής Καλαβαρδών, έως και την είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας (Καμίρου) Καμείρου, με επιστροφή και πάλι στην αφετηρία από τον ίδιο δασικό-αγροτικό δρόμο, απόστασης 12 χλμ. περίπου (2,5 – 3 ώρες περίπου διάρκειας, αναλόγως την φυσική κατάσταση κάθε πεζοπόρου).

Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και βατή (εκτός ενός δύσβατου μονοπατιού 800 μ. περίπου) και βρίσκεται στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο της περιοχής Καλαβαρδών – Αρχαίας (Καμίρου) Καμείρου, η οποία φέρει έντονα τα σημάδια της προϊστορικής περιόδου, της αρχαϊκής, κλασικής, ελληνιστικής, αλλά και της νεότερης ιστορίας μας, {Μοναστήρι Αγίας Άννας – Αρχαία (Κάμιρος) Κάμειρος – κατάλοιπα γερμανικού στρατιωτικού νεκροταφείου Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – Μοναστήρι Αγίας Άννας} Στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, με την ευγενική συνδρομή της Εφορείας  Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, καθώς και στην θέση του πρώην γερμανικού στρατιωτικού νεκροταφείου, με την βοήθεια εκπαιδευτικού της περιοχής, θα γίνουν ολιγόλεπτες ξεναγήσεις.

Ο κάθε πεζοπόρος θα πρέπει να είναι απολύτως υγιής και να έχει απαραιτήτως μαζί του σακίδιο, κατάλληλα ρούχα και παπούτσια πεζοπορίας, καπέλο, οπωσδήποτε αδιάβροχο, ρούχα αλλαγής (φανελάκι – πουλόβερ), νερό και ένα μικρογεύμα (σάντουιτς – φρούτα). Παιδιά κάτω των δώδεκα (12) ετών προτείνεται να μην συμμετέχουν.

Η αθλητική και πολιτιστική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, εκτός των άλλων, με την αρωγή της Τοπικής Κοινότητας Καλαβαρδών, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Καλαβαρδών και την ευγενική σύμπραξη των τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών φορέων, καθώς και μελών των εθελοντικών ομάδων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Παράρτημα Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Ο.Α.Κ., του «Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ.) Σαλάκου, και της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) C.B. Δωδεκανήσου. Η αφίσα και το έντυπο υλικό για την προώθηση της δράσης αυτής είναι χορηγία του Τυπογραφείου – Γραφικές Τέχνες, Νίκου Χατζηκαλημέρη, ενώ το «Ράδιο Λυχνάρι» είναι ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και η επίσημη Ιστοσελίδα του Rodos Events ο διαδικτυακός χορηγός προβολής της.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, όλους ανεξαιρέτως τους προαναφερόμενους, αφού συμβάλλουν πάντα σε ανάλογες εκδηλώσεις του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Ρόδου.

Καλούμε λοιπόν όλους τους τακτικούς φίλους μας πεζοπόρους, καθώς και εκείνους που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σ’ αυτήν την μεγάλη και δραστήρια ομάδα μας, να αφήσουν την ημερομηνία της Κυριακής 23 Απριλίου 2017, «ανοικτή» και να μας ακολουθήσουν για άλλη μια φορά.

Όπως συνηθίζεται πάντα η εκδήλωση θα καταλήξει σε μουσικοχορευτικό απόγευμα, με την εθελοντική, δωρεάν, προσφορά τετραμελούς ορχήστρας,  υπό την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβαρδών «Κάμειρος», εντός του αύλειου χώρου του μοναστηριού της Αγίας Άννας.

Λεωφορεία του Δήμου Ρόδου θα είναι σταθμευμένα στην Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου από τις 07:30 και θα ξεκινήσουν στις 08:00 το πρωί  της ίδιας ημέρας, για να εξυπηρετήσουν φίλους πεζοπόρους που αδυνατούν να βρεθούν στην περιοχή με δικά τους μέσα. Θεωρούνται απαραίτητες οι έγκαιρες δηλώσεις συμμετοχής για την δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία, στο τηλέφωνο 2241035937 (Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 15:00).

ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ &   ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NO COMMENTS