Ξεκινούν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα οι διαδικασίες για να εξωσθούν από τα καταστήματα που μισθώνουν από το Δήμο Ρόδου 41 επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς.
Το μέτρο θα εφαρμοσθεί, όπως δήλωσε χθες ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Δήμος Μουτάφης, γιατί οι επιχειρηματίες δεν τακτοποίησαν τις υποχρεώσεις τους μέχρι τον Απρίλιο του 2014 και δεν υπέγραψαν τις νέες συμβάσεις με το Δήμο Ρόδου.
«Η προθεσμία που είχαμε δώσει για την υπογραφή των νέων συμβάσεων έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Οι επιχειρηματίες έπρεπε να σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις. Ουσιαστικά όσοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου θεωρούνται καταληψίες και θα πρέπει να εξωσθούν», δήλωσε ο κ. Μουτάφης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία νέες συμβάσεις υπέγραψαν 80 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς.
Αφού εξωσθούν οι 41 επιχειρηματίες θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες διεξαγωγής διαγωνισμών για την μίσθωση των καταστημάτων που θα εκκενωθούν.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ρόδου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών από τους επιχειρηματίες.
«Σας θυμίζω για ακόμη μια φορά ότι έχουν κατασχεθεί τα ΑΦΜ επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς. Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί τα χρήματα που της οφείλονται», ανέφερε ο κ. Μουτάφης.
Την άποψη ότι δεν θα προχωρήσει τελικά η δημοτική αρχή σε εξώσεις των επιχειρηματιών εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς κ. Γιάννης Κοψιάς.
«Δεν πιστεύω ότι θα προχωρήσει η δημοτική αρχή σε εξώσεις επιχειρηματιών από το κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς. Θα περιμένουν τις αποφάσεις που θα εκδοθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις προσφυγές που έχουν γίνει», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κοψιάς.
Με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου θα τεθεί σε ισχύ και ο νέος κανονισμός λειτουργίας της Νέας Αγοράς.
Βούληση του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Γιώργου Κακούλη είναι να μπει τάξη στο κτιριακό συγκρότημα.
«Θα υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τους κοινόχρηστους χώρους και στο κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς. Επιδιώκουμε επίσης να μην υπάρχει και… κυκλοφοριακό πρόβλημα ειδικά το καλοκαίρι», δήλωσε ο κ. Γιώργος Κακούλης.
Να σημειωθεί πως ο κανονισμός λειτουργίας της Νέας Αγοράς είχε δοθεί το καλοκαίρι του 2015 για διαβούλευση στη διοίκηση του Συλλόγου επιχειρηματιών της περιοχής. Δεν τέθηκε άμεσα σε ισχύ όμως, εξαιτίας των αντιδράσεων που σημειώθηκαν.
Σε ερώτηση σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς κ. Γιάννης Κοψιάς δήλωσε:
«Το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς. Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στη δημοτική αρχή».
Επισημαίνεται πως και παλαιότερα η δημοτική αρχή είχε επιχειρήσει να βάλει τάξη, στο ακίνητο της Νέας Αγοράς.
Είχε ανακοινωθεί μάλιστα πως θα έμπαιναν μπάρες, στις εισόδους του κτηρίου και ότι θα υπήρχε και φύλαξη από εταιρεία security, όπως στη Μεσαιωνική Πόλη.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

NO COMMENTS