Στην Έκθεση “Tour Natur 2018”που πραγματοποιείται από τις 31 Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Dusseldorf της Γερμανίας,  θα συμμετάσχει η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, μετά από πρόσκληση της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η έκθεση είναι και για φέτος σχεδιασμένη για όλους τους λάτρεις των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων, θα γίνει στο χώρο Messe Dusseldorf, στον οποίο θα  δώσουν το «παρών» κι άλλα νησιά  από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, με δικά τους stands στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η έκθεση «Tour Natur » είναι η σημαντικότερη διεθνής έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία και προσελκύει τουρίστες από τη Γερμανία και την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, hiking, trekking, καγιάκ και με άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση. Η αθλητική δραστηριότητα στην ύπαιθρο αποτελεί για τους Γερμανούς τουρίστες μία καθημερινότητα. Το πρόγραμμα της Tour Natur για αυτή τη χρονιά περιλαμβάνει εκτός από την πεζοπορία και την αναρρίχηση, ορεινή ποδηλασία και κανό.

Η διοργάνωση του 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία με 43.637 επισκέπτες και 265 εκθέτες και brands από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα μεγέθη της επισκεψιμότητας αλλά και το επίπεδο των ενδιαφερομένων.

Παράλληλα με την “Tour Natur” διοργανώνεται και η έκθεση “Salon Caravan”, με τις δύο εκθέσεις προσελκύουν πάνω από 200.000 επισκέπτες και αποτελούν ένα διαδραστικό γεγονός που παρουσιάζεται με τον καλύτερο τρόπο στο Γερμανικό κοινό.

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την προώθηση του νησιού της Ρόδου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού, θα παρέχει πληροφορίες στους επισκέπτες διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου, διεκδικώντας ένα σημαντικό μερίδιο της διεθνούς τουριστικής αγοράς με την προσέλκυση επισκεπτών που αναζητούν νέες εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και στοχεύοντας στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Η Ρόδος εξάλλου είναι ένας τόπος που εκτός όλων των άλλων,  περιλαμβάνει μοναδικά μονοπάτια ανάμεσα σε θάμνους ή πεύκα, σε δάση ή σε βουνά, δίπλα σε πηγές ή κοντά σε θάλασσα. Είναι επίσης ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για επαγγελματικές αθλητικές ομάδες, ποδηλατικά κλαμπ και λάτρεις του ποδηλάτου. Έχει μεγάλη παράδοση στην ποδηλασία, που είναι ένα δημοφιλές άθλημα στο νησί, το οποίο μπορούν να απολαύσουν και οι επισκέπτες.

Στη συγκεκριμένη έκθεση θα παρουσιασθούν 5000 προορισμοί απ΄ όλο τον κόσμο και 275 εκθέτες, οι οποίοι και θα αναδείξουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και θα παρέχουν εξειδικευμένες συμβουλές για όλες τις δραστηριότητες. Παράλληλα θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις με πλούσιες δράσεις ακόμα και για παιδιά. Μπορούν να απολαύσουν βόλτες σε μονοπάτια ποδηλασίας βουνού στο κέντρο Bike Tour Natur.

Η Έκθεση“Tour Natur 2018”  δίνει τη δυνατότητα σε τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς να προβάλλουν τις δράσεις και τις υπηρεσίες τους, ενώ οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τουριστικούς προορισμούς, να γνωρίσουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να ψυχαγωγηθούν και να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

Καλούνται λοιπόν οι επιχειρηματίες του νησιού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση ““Tour Natur 2018” στο Dusseldorf, να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και τον προϊστάμενο Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κ. Κώστα Χατζίκο για να δηλώσουν συμμετοχή, στα τηλέφωνα: 22410 35240 και 22410 35945 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση tourism@rhodes.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν τη φυσική τους παρουσία ως εκπρόσωποι φορέα ή της επιχείρησής τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στα προαναφερόμενα τηλέφωνα και email.

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν υλικό τουριστικής προβολής θα πρέπει να το παραδώσουν στο κεντρικό γραφείο της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 28 Αυγούστου 2018.

 

 

 

 

NO COMMENTS