Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού κ.Στέργος Παρδαλός, συνοδευόμενος από την προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου κ.Σεβαστή Σκιαθίτη, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Αφάντου, προκειμένου να διεξαχθεί η πρώτη φάση του Προγράμματος Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου.
Είναι η πρώτη φορά που μετέχει Γυμνάσιο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αφού μέχρι τώρα απευθυνόταν σε μαθητές Λυκείου.  Ο Αντιδήμαρχος κ.Παρδαλός,  αφού συζήτησε με τη διευθύντρια του Γυμνασίου κ.Αιμιλία Λυρώνη και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου, προχώρησε στην ενημέρωση των μαθητών.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου παρευρέθηκαν τα τμήματα της Γ΄τάξης, στα οποία διδάσκεται το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής. Οι μαθητές αφού κατατοπίστηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τόσο την διαδικασία της προσομοίωσης όσο και θέματα που θα επιθυμούσαν να συζητήσουν σε αυτή και που όπως φάνηκε από το διάλογο που ακολούθησε τους απασχολούν ιδιαίτερα. Τα θέματα αυτά είχαν να κάνουν με την ανακύκλωση, την καθαριότητα, τα αδέσποτα ζώα κ.λπ..
Όσο αφορά τις περιβαλλοντικές ανησυχίες που διατυπώθηκαν, ο Αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων απάντησε στα παιδιά ότι για πολλά θέματα – και τα περιβαλλοντικά συμπεριλαμβάνονται σε αυτά, – βασικό ρόλο παίζει η αίσθηση προσωπικής ευθύνης και συνείδησης του καθένα μας. Αν αυτή απουσιάζει, δεν υπάρχει νόμος ή διοικητικό μέτρο που να μπορεί να την αναπληρώσει ικανοποιητικά και εκεί επιβάλλεται να εστιάσει η παιδεία. Εξήρε το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό που οι μαθητές επέδειξαν κατά την πρώτη αυτή συνάντηση και επανέλαβε το στόχο του Προγράμματος Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν είναι άλλος από το να φέρει τη νέα γενιά, τους αυριανούς πολίτες, κοντά στα κοινά, προκειμένου να είναι σε θέση να παίρνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον τους.
Η επόμενη φάση του προγράμματος θα διεξαχθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ρόδου.

NO COMMENTS